Šime Vrsaljko
 JOSE BRETON/Pics Action/NurPhoto)
Piše Marca

Problemi za Vrsaljka: Izjavio je da se osjeća super po operaciji, a onda su nastupile komplikacije

Vrsaljko je prije 18 dana bio podvrgnut artroskopiji lijevog koljena u klinici Universidad de Navarra
Piše: HinaObjavljeno: 08. lipanj 2020. 18:33

Oporavak hrvatskog nogometnog reprezentativca Šime Vrsaljka, koji se 21. svibnja podvrgnuo u Madridu liječničkom zahvatu na lijevom koljenu, zakomplicirao se pa je datum njegovog povratka na treninge Atlético Madrida nepoznat, izvijestile su u ponedjeljak španjolske novine Marca.

Atlético se priprema za prvenstvenu utakmicu u nedjelju kod Athletic Bilbaa, no 28-godišnji desni bek opet nije trenirao.

Vrsaljko je prije 18 dana bio podvrgnut artroskopiji lijevog koljena u klinici Universidad de Navarra u Madridu, odnosno postupku prilikom kojeg mu je iz koljena izvučen materijal nastao ondje tijekom operacije napravljene u veljači 2019. godine.

„Osjećam se super", rekao je Vrsaljko za Sportske novosti nakon zahvata. "Sad ću 2-3 dana preventivno mirovati, a onda krećem s treninzima u kampu na biciklu i teretani. Nakon tjedan dana idem u puni trening i trebao bih biti na raspolaganju treneru Diegu Simeoneu kada počne prvenstvo“.

No nije se vratio na treninge sa suigračima.

„Rehabilitacija se nije odvijala prema željenom planu do te mjere da zasad ne postoji datum kada bi se trebao priključiti suigračima na grupnom treningu. Pretvorio se u apsolutnu nepoznanicu“, izvijestila je Marca na navodeći izvor informacije. Istaknula je kako neće konkurirati za susret s Athletic Bilbaom.

Glasnogovornik Atlética nije odgovorio na upit do objave ove vijesti, a Vrsaljko nije bio dostupan za komentar.

Vrsaljko se nakon pauze od godine dana bio priključio momčadi u siječnju te je sudjelovao u sedam utakmica provevši na travnjaku 482 minute. Iskoristio je tada ozljedu prvog desnog beka Kierana Trippiera i zamjenskog Santiaga Ariasa.

Posljednje dvije prvenstvene utakmice protiv Espanyola i Seville ostao je na klupi za pričuve, a onda je 11. ožujka odigrao posljednjih 29 minuta utakmice Lige prvaka protiv Liverpoola zamijenivši Trippiera. To je ujedno bila zadnja Atléticova utakmica prije nego su natjecanja zaustavljena zbog koronavirusa.

Vrsaljko ima status trećeg desnog beka, a za mjesto se natječe s 28-godišnjim kolumbijskim reprezentativcem Ariasom.

„Ja se osjećam prilično dobro (...). Dobro nam je došao povratak na travnjak i treniranje sa suigračima u grupi. To ti podiže motivaciju, a nama je to jako bitno“, izjavio je Arias za internetsku stranicu Atlética.

Trippier je zasad prvo rješenje trenera Diega Simeonea na toj poziciji a klub je odbacio medijska nagađanja o mogućoj prodaji tog engleskog reprezentativca dovedenog u srpnju 2019. godine iz Tottenhama. "Ovdje želim biti još puno godina", izjavio je 29-godišnji Trippier prije devet dana za internetsku stranicu Atlética.

Linker
18. travanj 2024 19:32