PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
MARCA OTKLANJA SUMNJE

Real Madrid ili Brazil? Ancelotti je prelomio, nakon ove izjave legendarnog trenera sve je postalo potpuno jasno

‘Ancelotti je miljenik igrača i navijača, svi ga poštuju. Svi navijači Brazila traže ga na poziciji izbornika‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 27. ožujak 2023. 15:58

Mnogo je, pa i previše nagađanja o bliskoj budućnosti Carla Ancelottija, ali realna slika u ovom trenutku nikako se ne može svidjeti Brazilcima. Poznato je da Seleçao svim silama želi talijanskog stručnjaka gledati na izborničkoj klupi, no Ancelotti je vjeran samo jednoj destinaciji.

- Želim ostati u Real Madridu. Tu sam sretan, volio bih ostati u Realu do kraja života - kazao je Ancelotti, prenosi španjolska Marca.

Spomenuti list, inače blizak madridskom klubu, pobija sve navode koji su kružili po raznoraznim medijima još od ogleda Hrvatske i Brazila u četvrtini finala katarskog Mundijala, odnosno ostavke tadašnjeg izbornika Titea. Kažu, Ancelotti se ni u jednom trenutku nije obvezao na brazilsku reprezentaciju, niti je vodstvo Real Madrida donijelo odluku o njegovoj budućnosti na Santiago Bernabeuu.

image

Carlo Ancelotti i Vinicius Junior

JAVIER SORIANO Afp

Brazilci bi se, dakle, trebali spremiti na novu potragu. Otkad je Tite smijenjen, u Nogometnom savezu Brazila (CBF) vode se polemike o tome treba li ulogu novog izbornika preuzeti domaći ili strani trener. Osim Ancelottija, ciljali su i na Pepa Guardiolu, ali Španjolac je ekspresno odbacio tu opciju. Talijan je bio još veža želja Brazilaca.

- Ancelotti je miljenik igrača i navijača, svi ga poštuju. Svi navijači Brazila traže ga na poziciji izbornika. Moramo vjerovati u Boga, čekati pravi trenutak i vidjeti može li se nešto ostvariti. Bit ćemo strpljivi i čekati pravi trenutak za početak pregovora - rekao je predsjednik CBF-a Ednaldo Rodrigues.

Čini se da "pravog trenutka" neće ni biti, jer Ancelottiju su omiljeni trenuci pod zidinama Bernabeua i ne želi ih se odreći sve dok uprava ne odluči suprotno, a nema naznaka da će se to dogoditi. Zato Marca ističe da je ovo savršen scenarij za trenera Kraljevskog kluba. U prvom i zasad znatno izglednijem scenariju Ancelotti ostaje trener Real Madrida, što znači da će mu se ispuniti želja. Ako mu se, pak, ne ostvare nadanja, vrata Brazila uvijek su mu otvorena.

Peterostruke prvake svijeta privremeno vodi Ramon Menezes, izbornik U-20 reprezentacije. Nije se proslavio na debiju, Brazil je s 1:2 izgubio od Maroka u prijateljskoj utakmici u subotu.

Linker
18. travanj 2024 02:05