Stadion Alfredo Di Stefano
 SCREENSHOT
NEOBIČAN POVRATAK KRALJEVA

Real više ne može igrati na Bernabeuu, Modrić i ekipa vraćaju se na stadiončiću manjem od Kranjčevićeve

Blancosi sad žele izvući maksimum. Osvojiti prvenstvo i maksimalno iskoristiti mjesece bez publike.
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 13. lipanj 2020. 19:47

U nedjelju navečer Real Madrid se vraća u natjecateljsku groznicu. Dogoditi će se to u "kućnom prostoru" velebnog i luksuznog kampa Valdebebas, gdje žive i rade nogometaši i košarkaši španjolskog velikana.


U petak je kamp u službenoj posjeti obišao predsjednik Florentino Perez. Njegovi su dolasci uvijek kao neko političko događanje koje uskomeša sve zaposlenike, zaštitare ali i igrače i trenere. Ovaj put je atmosfera obilaska protekla u podršci Zinedinu Zidaneu i igračima za početak nastavka prvenstva. Perez je sa suradnicima odlučio da će pauzu zbog pandemije iskoristiti da maksimalno ubrza rekonstrukciju stadiona Santiago Bernabeu.

Njen dovršetak je prvotno planiran krajem 2022.godine, kada bi stadion u centru grada trebao postati najspektakularniji objekt te vrste u svijetu. Perezov stil je galaktički pristup i timari politiku u kojoj je glavna mantra da Real mora biti prvi i najbolji u svemu.

Upravo zato želi da Zidane i momčad u ovom presedan prvenstvu nadvladaju sve teškoće, jedna od najvećih je Barcelona, te dohvate naslov prvaka.

Kako će se zbog nenadanog ubrzanja gradnje Bernabeua (završetak 10 mjeseci prije) i demoliranja dijela (donjih) tribina i prostora terena, sve utakmice igrati na malom stadionu unutar kampa, to je povratak Zidane a i nekih igrača u ambijent gdje su vodili odnosno igrali za drugu momčad, Castillu.

Na Di Stefanu su svi uvjeti (veličina terena 105-68, kao i hibridni travnjak) isti kao na Bernabeu. Razlika je u kapacitetu, jer na 79 tisuća stolica u centru grada, ovaj u kampu stadion ima nešto više od 6 tisuća. Pomalo iznenađujuća brzina mogućnosti da se publika uskoro vrati na stadione neće bitno promijeniti Perezove stavove. Povratak na Bernabeu (sa 30 tisuća gledatelja) mogao bi doći u obzir samo u rujnu, kad počne nova sezona...


Zidane će u nedjelju protiv Eibara voditi Real 200.put. Tako se svrstao na treće mjesto po dugovječnosti na klupi Reala, nakon legendarnih Miguela Munoza (650 utakmica od 1959.-1974., sa 14 trofeja) i Vicente Del Bosquea (246 utakmica u tri ere, ukupno 6 godina i 7 titula). Francuz je osvojio 10 trofeja u dvije ere, i to 3 lige prvaka zaredom, 2 svjetska naslova, po dva super kupa Europe i Španjolske i samo 1 prvenstvo. Zato je misija, koja kreće od nedjelje u pomalo čudnom ambijentu okruženja u kampu, najvažnija u finišu sezone - osvojiti La Ligu.

Luka Modrić je u toj priči također u specifičnoj situaciji u odnosu na 8 godina provedenih u Madridu. Praktično je ušao u posljednju godinu ugovora, najstariji je igrač, u doživljaju navijača jedan je od prvih zaslužnika izvanredne ere blancosa proteklih 6-7 godina. No, u javnosti se polako priprema teren za vrijeme, po medijima skorašnje, kada će Modrića zamijeniti mlađe snage.

On sa druge strane ne iskazuje nervozu zbog toga. Naprotiv. Po testiranjima u Valdebebasu vidljivo je da se vratio u odličnom fizičkom stanju, zahvaljujući maksimalno iskorištenoj pauzi za individualni rad. Bude li tu pripremljenost zadržao i tijekom ovog horuk finiša sezone, Modrić će biti jedan od aduta za Zidanea, koji ionako stalno ponavlja da mu vjeruje kao i prvog dana "jer ga vidi kako ide na treningu".

No, kao i obično sve će pokazati teren. Hoće li Modrić startati protiv Eibara, ili četri dana kasnije opet u Madridu protiv Valencije to zna samo Zidane. U 200.vođenju Reala ostao je dosljedann svojoj filozofiji da igračima priopćava sastav par sati prije utakmice.

Linker
15. travanj 2024 09:06