Ronald Koeman
 OSCAR DEL POZO Afp
OTKAZ NAKON PORAZA

Ronald Koeman više nije trener Barcelone! Evo tko je sada prvi kandidat za vruću klupu

Poraz od Reala u El Clasicu je preživio, ali ovaj današnji od Rayo Vallecana nije uspio...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. listopad 2021. 00:42

Ronald Koeman bivši je trener Barcelone. Odluka je to službenog vrha kluba nakon novog debakla i poraza u La Ligi od Rayo Vallecana (1:0). Napise katalonskog Sporta nakon utakmice ubrzo je potvrdila i sama Barcelona koja je putem svojih službenih kanala obavijestila javnost da je Koeman dobio otkaz.

Presudilo mu je, jasno, loše rezultatsko iskustvo u posljednjim tjednima koje je kulminiralo s tri poraza u posljednje četiri prvenstvene utakmice. Porazi od madridskog Reala u El Clasicu i danas Raya samo su vrh sante leda, pamti se i najlošiji ulazak u skupinu Lige prvaka otkako ona postoji, a Koemanu se već sudilo tjednima unazad... No, ovoga puta nije preživio.

Već nakon poraza od Reala navijači su opkolili njegov automobil u kojem je bio sa suprugom i zazivali njegovu ostavku, no on ni danas, nakon što je izgubio od Raya nije nit pomislio na ostavku. Evo kako je odgovorio na direktno pitanje o njegovoj budućnosti na kormilu Barce:

"Ne znam što će biti...", rekao je kratko, pa u svom stilu prokomentirao novi poraz.

"Nevjerojatno je da nismo pobijedili! Stvorili smo mnogo prilika, nismo iskoristili kazneni udarac, nitko neće na ovom terenu stvoriti toliko prilika kao što smo mi napravili! Užasno sam razočaran, nogomet je gdjekad tako surov i tako prljavo udara... Nismo dobro ušli u utakmicu, nismo se snašli pod suparničkim pritiskom, ali sredili smo se nakon 15-ak minuta i od tada pa do kraja zadovoljan sam našom igrom. Bili smo superiorni i imali smo velike prilike, šest ili sedam u drugom poluvremenu, ali nismo postigli pogodak", govorio je Koeman za španjolske medije.

Nešto kasnije stigla je vijest o otkazu, što znači da će Barcelona nizozemskom treneru morati platiti 12 milijuna eura odštete zbog ranijeg prekida ugovora.

Kao glavni kandidat za preuzimanje vruće klupe sada se spominje legendarni Barcin veznjak Xavi Hernandez.

Linker
19. travanj 2024 16:53