LLUIS GENE Afp
KOEMAN NAKON RAZOČARANJA

Tiki-taka odavno ne stanuje na Camp Nouu: ‘Nije vam ovo Barcelona otprije osam godina‘

‘Moja budućnost? O tome više nemam namjeru razgovarati‘, poručio je nizozemski strateg
Piše: SNObjavljeno: 21. rujan 2021. 07:36

Barcelona je ponovno na udaru kritika, a samim time naveliko se proziva i glavnog trenera Ronalda Koemana. Jedan bod na domaćem terenu protiv Granade (1-1) nije razlog za zadovoljstvo. Katalonski div ponovno je podbacio, kao da je još uzdrman od onog teškog poraza u Ligi prvaka kada je Bayern s 0-3 trijumfalno napustio Camp Nou.

"Početak je zakomplicirao ovu utakmicu za nas. Nismo krenuli jako i to je naša pogrešaka. Suparnici su se nakon pogotka više koncentrirali na obranu i nisu nam ostavljali puno prostora. Teško je igrati u takvim uvjetima. Napredovali smo kroz utakmicu. Radili promjene... I bod je bolje nego ništa. Pogledajte kakvu momčad imamo... Napravili smo ono što smo morali. Nemamo igrače za tiki-taku, moramo igrati našim stilom. Osnovni sustavi bio je 4-3-3 u prvom poluvremenu, a onda sam morao napraviti promjene na temelju onoga što sam imao na klupi", započeo je Koeman u obrambenom stavu analizu sinoćnje utakmice.

image
LLUIS GENE Afp

Nije to ona Barca koja je prije 10-ak godina dominirala s Pepom Guardiolom kao čovjekom na klupi. Svjestan je toga i nizozemski stručnjak.

"Barcelona današnjice nije Barcelona otprije osam godina. Igrali smo onako kako igra Barca 2021. godine. Nemamo brzinu na krilu jer Coutinho ulazi više u unutrašnjost, Demir nam ne daje toliku dubinu... Tako je kako je. S Dembeleom je drugačije, dobijemo na dubini, ali on nije bio ovdje i morali smo potražiti druga rješenja."

Vaša budućnost?

"O tome više nemam namjeru razgovarati", zaključio je Koeman.

Nakon četiri odigrana kola Barcelona je sedma s osam bodova.

Linker
19. travanj 2024 09:08