JORGE GUERRERO Afp
KAPETAN HRVATSKE ODUŠEVIO

VIDEO: Luka Modrić ovo nije napravio punih 10 godina! ‘Za sjesti i uživati! Potpuno je sve preuzeo...‘

‘Hrvat koji je u posljednje vrijeme izgledao pomalo umorno, ponovno je prštao od energije...‘
Piše: Sportske novosti/I. KneževićObjavljeno: 14. svibanj 2021. 09:36

Real se sinoć na drugo mjesto Primere nakon što je kao gost svladao Granadu 4:1 i dva kola prije kraja ima dva boda manje od vodećeg Atletica. Luka Modrić odigrao je odličnu utakmicu a bio je strijelac prvog gola za Real u 17. minuti, kada je na dubinsku loptu Miguela Gutierreza utrčao iza braniča domaćih, a onda iskosa slijeva, loptu lijevom nogom kroz noge vratara Granade usmjerio u mrežu.

U zadnjoj minuti prvog dijela Rodrygo je povisio prednost gostiju, da bi neizvjesnost utakmici nakratko vratio Jorge Molina u 71. minuti golom za 1:2. Četiri minute kasnije Odriozola vraća Realu dva gola prednosti, a u sljedećoj akciji domaćini griješe i Benzema postavlja konačnih 1:4.

Modrić je odigrao cijelu utakmicu i dobio pregršt pohvala i najviše ocjene za nastup.

SJAJAN POGODAK LUKE MODRIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Lijep gol kojeg je postigao bio mu je četvrti ove sezone u Primeri, što mu je rekord sezone u Španjolskoj. Isti broj golova u jednoj sezoni zabio je i u Tottenhamu prije 10 godina, u sezoni 2011/12.

Luka više 'ne djeluje umorno', a portal The Hard Tackle nagradio ga je uvjerljivo najvišom ocjenom na utakmici, dobio je 9, dok su Benzema i Valverde zaradili 8.

"Vrhunski nastup Luke Modrića, koji je u potpunosti preuzeo glavnu ulogu u odsutnosti Tonija Kroosa. Hrvat koji je u posljednje vrijeme izgledao pomalo umorno, ponovno je prštao od energije i često dolazio u opasne situacije po protivnički gol. U jednoj takvoj zabio je za vodstvo Reala, demonstrirajući superiornu, golgetersku završnicu i gurajući loptu kroz noge Ruiju Silvi. Odigrao je itri ključna dodavanja i stalno je bio na lopti", stoji u opisu Lukinog sinoćnjeg nastupa.

Modrića hvali i Marca, uz opasku kako Hrvat 'voli Granadu'.

"Igrao je bez partnera Kroosa i stalno tražio loptu i otvarao se. Zabio je za vodstvo Reala i to je sada već treći pogodak koji je zabio Granadi u 12 utakmica", napominje se uz opasku da je najviše golova u karijeri zabio jednom hrvatskom klubu - Šibeniku.

image
JORGE GUERRERO Afp

"Igrači Granade su radili pritisak kad bi primio loptu, ali Modrić je uz puno kretanja i čitanja igre sjajno riješavao komplicirane situacije. Bila je to još jedna od onih njegovih utakmica za sjesti i uživati".

Unatoč trijumfu Reala u najboljoj poziciji je i dalje gradski rival Atletico, koji s dvije pobjede sigurno osvaja 11. naslov prvaka države.

Linker
23. travanj 2024 11:58