Pau Barrena / AFP
MOGLO BI BITI SVEGA

RAKITIĆ, TOMIĆ, CINDRIĆ I DRUŠTVO NE PRISTAJU NA REZANJE PLAĆA, BARCA SLIJEDI DINAMOV PRIMJER Igrači odbili prijedlog uprave, moguća kriza na Camp Nou

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. ožujak 2020. 12:28

Primjer nogometaša prve momčadi Dinama će, kako se čini, slijediti i kolege iz španjolskog prvaka Barcelone. Prema napisima američkog ESPN-a, najveće zvijezde katalonskog kluba neće pristati na smanjenje plaća zbog aktualne pandemije koronavirusa.

Kapetani i dokapetani svih ekipa na razgovoru su s upravom kluba dogovorili neke detalje, naznačili da bi kompromis možda i mogao biti moguć, ali zasad niti jedna strana nije zadovoljna. Niti igrači žele pristati na toliko odricanja, niti je upravi prihvatljivo to što oni nude kao kontraargument.

Na razgovoru je bilo predstavništvo muške i ženske nogometne, košarkaške, rukometne i ostalih ekipa koje djeluju s imenom i grbom Barcelone. Ipak, glavna stavka u proračunu čitavog društva su najveće nogometne zvijezde, za koje se na plaće potroši negdje oko pola milijarde eura godišnje.

Čelništvo Barce bi moglo na kraju postupiti kao i Dinamovo. Provesti odluku o smanjenju plaća, ma koliko igrači bili protiv toga.

Linker
17. travanj 2024 03:35