MIGUEL RIOPA
OD PORTA DO SPLITA

Bilo je to možda i najlošije poluvrijeme u Dalićevoj eri! Tamo su nas debakla spasili Livaković i sreća

Bio je to najteži poraz za Vatrene još od rujna 2018. godine i španjolskih 0:6
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 16. studeni 2020. 20:41

Dva mjeseca i 11 dana prošlo je od posljednje utakmice između Portugala i Hrvatske odigrane na stadionu Dragao u Portu.
Bio je 5. rujna ove godine kad je reprezentacija pod vodstvom Fernanda Santosa održala nogometnu lekciju svojim gostima iz Lijepe Naše, koji su stigli bez svog kapetana i idejnog vođe Luke Modrića. Završilo je 4:1 za Selecao, koji je nanio Vatrenima najteži poraz od 11. rujna 2018. godine kad su također u Ligi nacija kod Španjolske izgubili 0:6.

Sreća je bila saveznik Dalićeve momčadi, a da i Dominik Livaković nije bio odlično raspoložen, bio bi to možda i rezultatski najteži poraz Hrvatske u povijesti.

Pričalo se nakon utakmice da je prvih 45 minuta bilo najlošije poluvrijeme u Dalićevoj eri. Ipak, Portugal je u tom razdoblju samo jednom pogodio mrežu Hrvatske, strijelac je bio Joao Cancelo u 41. minuti. Hrvati su mogli slaviti, samo 0:1 nakon uistinu očajne predstave.

No zato su portugalski strijelci bili nešto precizniji u nastavku dvoboja. Diogo Jota poentirao je u 58. minuti, Joao Felix u 70., a potom je Bruno Petković u 90. uspio zabiti i za Hrvatsku. No tu nije bio kraj, nakon Petkovića, u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, konačnu prednost Portugala na tri pogotka razlike vratio je Andre Silva.

- Cijela momčad je bila loša, ne možemo govoriti o pojedincima. Kazao sam da se bojim ove utakmice jer znam da igrači nisu maksimalno spremni, da nisu u ritmu. Radi se o šarenoj situaciji, ali moramo puno više pokazati bez obzira na sve. Više želje i energije, napraviti barem koji prekršaj i biti blizu igraču. Mi smo ih pustili da oni igraju. Oni su se nakon pasa nastavili kretati, mi to nismo radili. I zato je tako završilo - kazao je nakon utakmice izbornik Hrvatske Zlatko Dalić.

Linker
19. travanj 2024 17:40