FRANCK FIFE
OBJAVLJEN NOVI POPIS

Dalić ispunio navijačku želju: Bivši hajdukovac stiže u reprezentaciju, ‘srebrni‘ Vatreni izgubio status!

Izbornik Zlatko Dalić je na listu poziva stavio 23 igrača te je uputio još osam pretpoziva
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. listopad 2020. 13:20

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić objavio je u ponedjeljak popis igrača na koje računa za predstojeće oglede u studenom protiv Turske, Švedske i Portugala.

Kao i u listopadu, europske reprezentacije odigrat će čak tri utakmice tijekom predstojećeg okupljanja u studenom. Vatreni će 11. studenoga u Istanbulu odigrati prijateljsku utakmicu protiv Turske, a potom ih čekaju dva završna ogleda u Ligi nacija - 14. studenoga gostuju kod Švedske (Solna/Stockholm), a tri dana kasnije domaćini su reprezentaciji Portugala u Splitu.

Izbornik Dalić je na listu poziva stavio 23 igrača te je uputio još osam pretpoziva, među kojima je po prvi puta veznjak Bordeauxa Toma Bašić.

image
Toma Bašić
ROMAIN PERROCHEAU

"Pratit ćemo pozorno stanje svih igrača u naredna dva tjedna i pravovremeno reagirati odnosno aktivirati neke pretpozive ovisno o situaciji. Priželjkujem da svi pozvani igrači budu zdravi kako bismo u što boljoj poziciji dočekali posljednje ovogodišnje utakmice i na zadovoljavajući način okončali natjecanje u Ligi nacija", izjavio je Dalić.

Tin Jedvaj, član srebrne generacije iz Rusije, ispao je s liste 23 igrača koji su sigurni i jedan je od 8 sa pretpozivom, a u istoj su skupini i stoper Wolfsburga Marin Pongračić koji se vraća nakon mononukleoze te Ante Rebić koji se još oporavlja od ozljede.

Reprezentacija će se okupiti 9. studenoga u Istanbulu, a dan nakon utakmice s Turskom putuje u Stockholm. Vatreni će u Split putovati odmah nakon susreta sa Švedskom.

Lista pozvanih igrača za utakmice protiv Turske, Švedske i Portugala:

Vratari: Dominik Livaković, Simon Sluga, Ivo Grbić

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Dario Melnjak, Filip Uremović, Domagoj Bradarić

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Marko Rog, Mario Pašalić, Nikola Vlašić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir

Pretpozivi: Ante Rebić, Tin Jedvaj, Lovre Kalinić, Mile Škorić, Josip Juranović, Toma Bašić, Antonio Mirko Čolak, Marin Pongračić

Linker
19. travanj 2024 19:11