PAUL ELLIS Afp
GOST KOMENTATOR

Dalić je kritičarima pokazao da najbolje zna koga staviti! Od prve minute sam vidio - onu staru Hrvatsku

‘Juranović je bio vrlo dobar, a Vlašić - izvrstan! Treba naglasiti još nešto‘, piše Nenad Gračan.
Piše: Za SN piše Nenad GračanObjavljeno: 23. lipanj 2021. 11:34

Kod Hrvatske je uvijek isto. Kad je najteže, ispada najlakše. Bilo je bitno da smo na kraju odlučivali sami o sebi. Mogu samo čestitati izborniku Zlatku Daliću i svim igračima jer su bili jako dobri. Prvi put smo u povijesti pobijedili Škotsku i to u najvažnijem trenutku. Protiv Škotske su naši dečki pokazali karakter, ogromni karakter. Igrali su u vrlo neugodnom psihološkom trenutku, ali su sve prebrodili.

Naša igra imala je glavu i rep, podsjetili smo na onu pravu, staru Hrvatsku. U prve dvije utakmice nismo bili dobri, ali svi znamo da mi imamo kvalitetu, te da će ona prije ili kasnije doći na vidjelo. Jer, realno, mi smo kvalitetnija momčad od Škotske, a kad se probudimo kao jučer, onda zaista oni nisu imali nikakve šanse. Dominirali smo tijekom kompletne utakmice, dobro trčali, odlično kombinirali.

Onaj rezultat 1:1 na poluvremenu nije bio realan, vidjelo se da smo bolji, da možemo pobijediti. Tako se i dogodilo. Naša vezna linija s Kovačićem, Brozovićem i Modrićem igrala je odlično, a sve je začinio majstor Luka s onim fenomenalnim pogotkom, koji je prelomio utakmicu. Imali smo tako sigurnu igru da jednostavno nisam vidio načina da nas Škoti ugroze. Moram se vratiti na onaj pogodak Modrića, točnije na akciju koja je prethodila pogotku, bila je zaista perfektna.

image
PAUL ELLIS Afp

Ono što smo odigrali protiv Škotske se zapravo od nas tražilo do sada. To je naša prava reprezentacija, to je ta naša moć. Odlično je Dalić izabrao sastav. Juranović se pokazao dobrim, Nikola Vlašić je zaista bio izvrstan, bio je svakako među najboljima na terenu, ne samo zbog pogotka koji je postigao. Mislim da smo sad za nastavak prvenstva dobili Nikolu Vlašića, a to je vrlo važno.

Pogledajte najnoviji Eurocast i analizu velike hrvatske pobjede

Lijepo je bilo vidjeti naše mlade igrače kako su dobro odigrali. Jučerašnja utakmica je pokazala da nema bojazni za našu reprezentaciju. Vidio sam da je bilo kritika na prijašnji izbornikov izbor igrača za utakmice protiv Engleske i Češke, ali on sigurno najbolje zna što mu je na umu.

Ovoga puta sve je štimalo. Moram naglasiti i da je govor tijela naših reprezentativaca od prve minute bio izrazito pozitivan, točno se moglo razaznati da je to "njihova" utakmica. Nekako mi se čini da Euro za nas tek sad počinje. Ova utakmica i ova pobjeda će nam biti ogroman vjetar u leđa. Sad možemo napraviti jako puno u nastavku prvenstva, bez obzira na protivnika koji nas čeka u osmini finala. Hrvatska je ušla u ritam, a kad je tako onda je opasna za sve, onda može opet do sjajnog rezultata.

Linker
20. travanj 2024 05:49