BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
‘SANJAM TO...‘

Dalićev pobjednički govor: ‘Hvala svima koji su bili uz nas! A sad će s nama biti 20 tisuća navijača...!‘

Što je izbornik rekao momcima na poluvremenu? ‘Bilo je samo pitanje kad ćemo zabiti...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. lipanj 2021. 23:38

Vidjelo se još za vrijeme utakmice da mu je laknulo. Prozivanja, da se razumijemo, s pravom, ali i podbadanja, pa priče u i oko reprezentacije, neki turski klubovi, klanovi unutar kolektiva u Rovinju... Sve je to sada iza Zlatka Dalića koji je reprezentaciju nakon pobjede protiv Škotske doveo do drugog mjesta u skupini i odveo je u osminu finala Europskog prvenstva.

Znamo gdje i kada igramo. Kopenhagen, ponedjeljak u 18 sati... Protivnika ne znamo, to može biti bilo koja od četiri reprezentacije iz skupine E. Mi tražimo drugoplasiranu. Trenutno Švedska ima četiri, Slovačka tri, Španjolska tek dva, a Poljska jedan bod. Susreti se igraju sutra, u srijedu od 18 sati...

image
ANDY BUCHANAN Afp

Da čujemo izbornika...

- Najprije, čestitke mojim dečkima na plasmanu u osminu finala. Ovih 10 dana je bilo veliko iskušenje, pogotovo danas. Prvo za mene, a onda za sve ostane. Ostali smo nakon svega ovoga mirni, dostojanstveni i strpljivi. Hvala dragom Bogu koji nam je dao snagu. Gdje god da sada idemo bit će 20 tisuća naših navijača. Hvala svima koji su nam dali podršku. Vi ste naša snaga, mi ćemo biti vaš ponos!

Kako je vidio utakmicu? Što je rekao momcima na poluvremenu?

- Da nastave u istom ritmu. Imali smo problem, počeli smo sporije igrati nakon 1:0 i dozvolili Škotima da se vrate. Nismo posustali, vjerovali smo da možemo, igrali smo mirno i koncentrirano. Bilo je samo pitanje kad ćemo dati gol. Nije bilo lako protiv publike, njih tako srčanih, ali dobili smo..

Kako je zadovoljan s novim igračima poput Juranovića?

- Uvijek sam zadovoljan s igračima, sjajni su kao i svi drugi. Bili smo tim, ekipa, to je ono što je najvažnije...

Koga bi u četverolistu momčadi iz skupine E volio vidjeti protiv svojih momaka u ponedjeljak u Kopenhagenu.

- Priželjkujem samo hrvatske navijače na tribinama. To je ono što želim, što sanjam, jer s njima smo jači... - završio je Dalić.

Linker
21. travanj 2024 13:47