Andrej Kramarić je imao samo blage simptome
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
DALIĆ OBJAVLJUJE POPIS

Doznajemo kakvo je stanje Vatrenih zaraženih koronom i kada bi mogli opet zaigrati za Hrvatsku!

Reprezentaciju u studenom čekaju tri ogleda, Portugal dolazi na Poljud. Publika? Vrlo teško...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. listopad 2020. 08:01

Izbornik Zlatko Dalić danas objavljuje popis igrača za tri utakmice reprezentacije u studenom. Na njemu bi trebala biti sva trojica igrača koji su trenutačno zaraženi koronavirusom - Josip Brekalo, Andrej Kramarić i Ante Budimir.

- Nadam se da hoće - odgovorio nam je Dalić koji će prije objave imena nogometaša na koje računa provjeriti pojedinačno stanje svakoga.

Prvi preduvjet

Vatreni se okupljaju u ponedjeljak 9. studenoga, očekuje se da će do tada COVID-19 “prevalili preko leđa”, vratiti se u puni trenažni proces i odigrati barem jednu utakmicu za klub. Bude li sve po planu, ne doživi li tko kakve komplikacije, jer prvi je preduvjet negativan test.

Zadnji je na tu neželjenu listu ušao Josip Brekalo. U srijedu je objavljeno kako je napadač Wolfsburga poslan u izolaciju zbog pozitivnog nalaza. Odmah nakon utakmice s Vatrenima protiv Francuske, prilikom dolaska u klub, jednak rezultat imali su Andrej Kramarić i Ante Budimir.

- Odlično se osjećam, bez ikakvih simptoma. Čekam da mi prođe deset dana karantene pa s negativnim testom mogu opet krenuti - kazao nam je Brekalo u čijem je klubu i prije toga bilo više pojava koronavirusa.

image
FRANCK FIFE

Deset dana isteći će krajem tjedna koji je pred nama, ako bude negativan neće puno izostati, ali prerano bi ga bilo očekivati na terenu već sljedeći vikend. Čak i bude li sve po željama jer nitko ne može biti siguran kakav će biti rezultat testa. Je li korona prošla ili nije.

Andrej Kramarić spomenuo je prošli tjedan blage simptome, i on je doma i čeka uvjete da se vrati u rad s ekipom. Hoffenheim je tek objavio kako i ove nedjelje, kod Werdera, mora igrati bez svoje najveće zvijezde.

- Nakon što prođe deset dana napravit ću novi test - rekao nam je Andrej.

Dakle, za koji dan...

Ante Budimir je za razliku od njih o hotelskoj sobi u Pamploni. Dopušten mu je i posjet teretani. Kaže da mu je uslijed koronavirusa oslabio osjet mirisa, drugih simptoma i problema nema. Nada se da će se pojaviti na terenu i debitirati za svoj novi klub Osasunu 31. listopada u domaćem susretu s Atletico Madridom. To će znati tijekom tjedna.

image
Zlatko Dalić
RONALD GORSIC/CROPIX

Sva trojica Dalićevih izabranika mogla bi do kraja listopada biti u akciji. U idealnoj verziji. Ili u prvom tjednu studenoga. Pitanje je koliko će se stanka odraziti na njihovu spremnost i formu. Kramarić je prije toga imao problema s aduktorom...

Turska za početak

Zanimljivo, prema UEFA-inom pravilu, tko dobije pismenu potvrdu da je prebolio COVID-19 sljedeća tri mjeseca ne mora se uopće ni testirati. Tu potvrdu izdaje UPAP (UEFA Protocol Advisory Panel) na temelju priložene dokumentacije. Tako spomenuti trojac, nakon što u klubu bude negativan, u reprezentaciju može doći bezbrižno. Kao što se više ne testira kondicijskog trenera Luku Milanovića i glasnogovornika Tomislava Pacaka koji su bili pozitivni za rujansku akciju.

Hrvatska prvo igra prijateljski susret s Turskom 11. studenoga u Istanbulu na stadionu Bešiktaša, a zatim dvije preostale utakmice u skupini Lige nacija. Radi se o gostovanju kod Švedske 14. studenoga u Solni na Friends Areni te domaćem ogledu s Portugalom u Splitu 17. studenoga.

Publika prije ne nego da

Na Poljudu je prvobitno određeno da se igra s gledateljima i bilo je prema odredbi županijskog stožera civilne zaštite dopušteno 20 posto kapaciteta stadiona, dakle oko 6600 ljudi, no jučerašnja odluka Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu sugerira da su uistinu mizerni izgledi da dvoboju svjetskog doprvaka i europskog prvaka nazoči publika. Naime, jedna od propisanih epidemioloških mjera glasi i - u iduća dva tjedna sportska natjecanja mogu se održavati samo bez gledatelja!

Portugalci gostuju u Splitu za tri tjedna i kamo sreće da se epidemiološka situacija dotad toliko popravi da publika može na poljudske tribine, no u ovom je trenutku uistinu teško biti optimističan...

Linker
25. travanj 2024 01:55