ANDY BUCHANAN Afp
GOST KOMENTATOR

‘I dvoboj na Malti vam je dokaz da su u tom segmentu Modrić i Cristiano Ronaldo najbolji na svijetu!‘

‘Zaista možemo biti veliki optimisti pred tu odlučnu utakmicu s Rusima, bili smo pravi...‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. studeni 2021. 12:13

Utakmicu Malta - Hrvatska za SN analizira naš trener Nikola Jurčević:

Bila je to ekshibicija Hrvatske. Ostvarili smo visoku pobjedu, jednu od rekordnih. Ovo je bila jedna prava motivacija i punjenje samopouzdanja pred utakmicu s Rusima na Poljudu. Od starta utakmice naši dečki su ušli vrlo ozbiljno, angažirano, osjetila se dobra energija koju u ovom trenutku ima Hrvatska.

Odmah smo krenuli s visokim presingom, Malta je pokušavala izaći, ali mi smo jednostavno kvalitetniji, u svakom smislu bolja reprezentacija. Postigli smo ogroman broj pogodaka, sraz je od početka krenuo u idealnom smjeru. Bitno jest da se naši dečki nisu potrošili pred odlučnu utakmicu s Rusijom. Bez velike energetske potrošnje smo postigli ono što smo htjeli.

Kad se utakmica odigra na ovakav način, potpunom kontrolom svih devedeset minuta, onda reprezentacija zaslužuje velike čestitke. Kompletna momčad zaslužuje komplimente. Ali, opet bih istaknuo Luku Modrića. Nije tu sad samo stvar njegove igre. O njemu je zapravo suvišno pričati. Sa svojim kapetanskim pristupom pokazao je koliko je važan kao lider. Prije utakmice je bio bolestan, došao je, igrao protiv Malte, poveo je reprezentaciju. To je bio još jedan signal da on vodi ovu reprezentaciju. Ima jedna stvar koju moram naglasiti. Luka Modrić i Cristiano Ronaldo su igrači koji uvijek s najvećom željom i voljom igraju za svoje reprezentacije. Oni su posebni u tom segmentu, tu su po meni najjači na Globusu.

Moram spomenuti i još dva igrača. Osim pogotka Andreja Kramarića, koji se od njega uvijek očekuje, vidjeli smo i njegove i dvije fenomenalne asistencije. U situacijama kad je mogao i sam pokušati zabiti. Te asistencije Kramarića su pokazale momčadski duh Vatrenih. A vidjeli smo i - Lovru Majera. Odigrao je sjajnu utakmicu, sudjelovao je kod tri pogotka, zabio je dva. S Majerom smo dobili još jednog igrača s kojim se može vrlo ozbiljno računati u budućnosti, možda i već za utakmicu s Rusijom, Majer se definitivno nametnuo.

Zaista možemo biti veliki optimisti pred tu odlučnu utakmicu s Rusima, bili smo zaista nadahnuti, bili smo pravi, samo takvi moramo biti na Poljudu.

image

Nikola Jurčević

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Linker
25. travanj 2024 16:43