JOSE MANUEL VIDAL Afp
EUROCAST #14

Insajder otkriva - Olmo ne starta protiv Hrvatske? ‘Ako to nemamo, protiv Španjolske nemam što tražiti!‘

U novom izdanju Eurocasta analiziramo najtežeg protivnika Hrvatske na EURU - moćnu Španjolsku
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 24. lipanj 2021. 08:52

Hrvatska će u osmini finala Europskog prvenstva igrati protiv Španjolske. To je postalo jasno nakon što je Furija jučer pobijedila Slovačku s 5:0 i tako osvojila drugo mjesto u skupini E. Kako igrati protiv Španjolaca bila je glavna tema našeg današnjeg Eurocasta u kojem je gostovao nekadašnji nogometaš Janko Janković koji je dugo igrao u Španjolskoj. Janković je od 1988. do 1997. igrao u Valladolidu, Oviedu i Herculesu, a ukupno je upisao 242 nastupa i postigao 46 gola u La Ligi.

"Zna se kako igra Španjolska. Dva su osnova modula njihove igre – posjed lopte i visoki presing, a oni od toga neće odustati. Ako uspijemo doći do što boljeg posjeda, onda ćemo moći i neutralizirati Španjolce. Ako nemamo posjed, onda nemamo što tražiti”, rekao je Janković u našem Eurocastu, a s njim se složio i glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola.

"Hrvatska ima najbolji vezni red na svijetu, a kada tu uspostavimo kontrolu, onda lakše dolazimo do rezultata. To se vidjelo i protiv Škotske, za razliku od utakmica protiv Engleske i Češke.”

Španjolski izbornik Luis Enrique je prije jučerašnje pobjede živio pod velikim pritiskom tamošnje javnosti zbog dvije utakmice bez pobjede. "Pritisak je puno veći nego kod nas, praktično su već pričali o njegovom odlasku”, rekao je Janković koji je i veliki prijatelj s obitelji Olmo.

"Mislim da on ipak neće igrati od početka utakmice protiv nas, iako sam siguran da bi bio jako motiviran.”

Janković nam je otkrio i koje su slabosti Španjolaca. "Mislim da je to obrana. Njima u srcu obrane igraju dva igrača koji nisu previše nastupali ove sezone i to svakako moramo iskoristiti.”

S druge strane, Šola ističe jednog veterana kao hrvatsku šansu. "Busquets je slaba točka jer je on dosta usporio i nije više na toj razini. Kada na njega, recimo, krene Kovačić, on ga nema kako zaustaviti.”

Španjolci se, očekivano, najviše pribojavaju Luke Modrića, ali naš sugovornik ne očekuje da će hrvatski kapetan dobiti striktnog čuvara. "Španjolska ne igra tako”, jednostavno je objasnio.

U ponedjeljak Hrvatska igra devetu utakmicu protiv Španjolske. Do sada imamo tri pobjede, jedan remi i četiri poraza. Osmina finala Eura je prava prilika da izjednačimo omjer.

Linker
25. travanj 2024 18:06