Joel Pohjanpalo
 FRIEDEMANN VOGEL Afp
ISKRENO DO BOLI

Junak pobjede objasnio odluku koju mnogi osuđuju nakon drame: ‘Naravno da nam je bilo teško igrati!‘

‘Ovo je velika pobjeda za nas, ali sada je najvažnije Christianovo stanje‘.
Piše: HinaObjavljeno: 12. lipanj 2021. 22:48

U svom premijernom nastupu na europskim nogometnim prvenstvima, Finska je u Kopenhagenu pobijedila Dansku sa 1:0 priredivši prvo veliko iznenađenje na EURO 2020.

Finci su do neočekivane pobjede u skandinavskom obračunu stigli golom Joela Pohjanpaloa (60), a u 74. minuti kazneni udarac za Dance promašio je Pierre-Emile Hojbjerg.

Nažalost, dvoboj u Kopenhagenu obilježio je događaj iz 43. minute utakmice kada se danski veznjak Christian Eriksen srušio na travnjak.

image
WOLFGANG RATTAY Afp

Igrač milanskog Intera i suigrač hrvatskih reprezentativaca Marcela Brozovića i Ivana Perišića, pao je u nesvijest, a liječnička služba odmah je jurnula prema njemu i počela s oživljavanjem.

Danski i finski reprezentativci, kao i gledatelji na stadionu ostali su u šoku. Igrači su stvorili štit kako kamere ne bi snimile što se događa, no vidjelo se kako ga liječnici oživljavaju.

image
Danska - Finska
AFP

Eriksen je potom na nosilima koja su bila zaklonjena bijelim platnom iznesen s terena i hitno prevezen u bolnicu, a utakmica je prekinuta. Danski nogometni savez je kasnije objavio kako je Eriksen budan i stabilan

Utakmica se nastavila u 20.30 sati, a UEFA je objavila kako su igrači obje momčadi pristali na nastavak susreta nakon što su čuli dobre vijesti iz bolnice

"Naravno da nam je bilo teško izaći na teren, i mogu samo zamisliti koliko je bilo teško Dancima," kazao je strijelac pobjedničkog pogotka za finsku televiziju YLE.

"Ovo je velika pobjeda za nas, ali sada je najvažnije Christianovo stanje", rekao je napadač Union Berlina.

Linker
16. travanj 2024 18:53