FRANCK FIFE
Prve reakcije

‘Mogli smo voditi i više, ali dogodio nam se potpuni blackout! Ako mislimo biti konkurentni...‘

Nakon utakmice na Stade De Franceu izjave su dali Zlatko Dalić i Josip Brekalo.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. rujan 2020. 23:18

Utakmica 2. kola Lige nacija u Parizu između reprezentacija Francuske i Hrvatske završila je rezultatom 4:2. Novi je to poraz Vatrenih nakon onog u Portugalu prije tri dana. Hrvatska je povela, bilo je i izjednačeno (2:2), ali posljednja dva pogotka na dvoboju zabili su domaćini.

Nakon dvoboja izjavu je dao Zlatko Dalić,, a ovo su njegove reakcije:

- Imali smo sjajne 43 minute, kontrolirali smo rezultat, imali i puno dobrih situacija za povećanje vodstva, ali... Onda se dogode dvije minute potpunog "blackouta". Tada smo krenuli u krivom smjeru. Olako primamo golove, ponovo su kobni bili prekidi. Nitko od naših igrača nije pazio njihove skakače. Igrali smo dobro, ali te greške kod golova moramo poraviti ako mislimo biti konkurentni za nastavak Lige nacija, ali i na EURU. Ovo je početak priprema za kontinentalnu smotru, sad imamo mjesec dana za dodatno uigravanje, bit ćemo spremniji - rekao je Dalić.

Jedan od strijelaca u hrvatskoj reprezentaciji bio je i Josip Brekalo koji je zabio svoj prvi gol za Vatrene.

- Bili smo bolja momčad, mislim da smo u prvih 40 minuta odigrali savršen nogomet. Mali pad koncentracije značio je dva jeftina gola. Ušli smo u nastavak s istom željom, uspjeli izjednačiti, a onda su se dogodila ta dva pogotka - jedan iz kornera te jedan iz jedanaesterca. Ipak, mislim da smo pokazali da smo top-ekipa. Imali smo dobru reakciju nakon Portugala. Mislim da puno govori o nama to što smo ovako odigrali protiv svjetskih prvaka u Parizu. Rezultat to možda ne pokazuje, ali igra je bila dobra. Sada imamo dvije domaće utakmice, idemo se za njih što bolje pripremiti i na našem terenu pokazati bolju igru - kazao je Brekalo.

Linker
18. travanj 2024 15:56