ANDY BUCHANAN Afp
NAJVIŠA PROSJEČNA OCJENA

‘Ne može s Lukom i Brozom‘, godinama ga kritiziraju, a brojke su jasne - on je najbolji Vatreni na EURU!

Evo tko je bio najbolji među Vatrenima u sve tri utakmice Eura po ocjenama Sportskih novosti
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 23. lipanj 2021. 16:23

Hrvatska je izborila osminu finala Europskog prvenstva, cijela država je ponovo u euforiji, a nakon dvije loše utakmice, 'Vatreni' su odigrali dobro protiv Škotske. Luka Modrić je bio junak utakmice, a dobre partije su pružili praktično svi nogometaši koje je izbornik Zlatko Dalić poslao na teren.

A tko je bio najbolji među Vatrenima u sve tri utakmice Eura? Po ocjenama Sportskih novosti to je bio - Mateo Kovačić. Veznjak Chelseaja je svojim igrama na Euru srušio sve kritike koje na svoj račun dobiva već godinama, a u ove tri utakmice imao je prosječnu ocjenu 6,83. Najbolji je bio među Vatrenima protiv Engleske, tada je dobio ocjenu 7, a upravo to je napravilo razliku između njega i drugoplasiranog Luke Modrića. Kapetan Hrvatske je u ove tri utakmice igrao za prosječnih 6,67.

Tri igrača su ocijenjena s prosječnih 6,50, a među njima ipak izdvajamo Ivana Perišića koji je imao punu minutažu na svim utakmicama. Tu je i Marcelo Brozović koji nije dobro izgledao protiv Engleske, ali je sve ispravio odličnom izvedbom protiv Škotske. Treći u ovom društvu je Josip Juranović koji je dobio 6,50 za dobru igru protiv Škota.

image
PAUL ELLIS Afp

S prosječnih 6,25 ocijenjeni su Nikola Vlašić i Bruno Petković, igrači koje smo zazivali u prve dvije utakmice i sinoć smo ih napokon dočekali. Slijedi pomalo osporavani Joško Gvardiol sa 6,17, a onda dolazi cijelo društvo s ocijenjenih 6,00. To su Dominik Livaković, Domagoj Vida, Šime Vrsaljko, Duje Ćaleta-Car i Dejan Lovren.

Andrej Kramarić ima prosjek ocjena 5,75, Ante Rebić je na 5,25, a među igračima koji su dobili ocjene najslabije je prošao Josip Brekalo s 5,00. Luka Ivanušec, Mario Pašalić i Borna Barišić nisu ocijenjeni za svoje ulaske s klupe.

Linker
16. travanj 2024 08:28