PAUL ELLIS Afp
UTAKMICA ODLUKE

Ovo je vjerojatni sastav Hrvatske za ostanak na EURU: Dalić sprema iznenađenje u vezi, starta Petković!

Bude li kako je izbornik najavio, bez klasične polušpice, startati bi mogao - Mario Pašalić
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. lipanj 2021. 22:08

VJEROJATNI SASTAV HRVATSKE ZA ŠKOTSKU:

HRVATSKA (4-2-3-1): Livaković - Vrsaljko, Vida, Lovren, Gvardiol - Brozović, Modrić - Ivanušec (Rebić), Vlašić (Pašalić), Perišić - Petković


Hrvatska je reprezentacija uoči utakmice sa Škotskom trenirala u Glasgowu na stadionu Firhill, na kojem igra trećeligaš Queens Park. Zlatko Dalić najavio je za dvoboj s domaćinom određene promjene u sastavu koje bi trebale biti u ofenzivnom dijelu momčadi. No, do posljednjeg treninga Dalić nije niti igračima kazao tko će istrčati na teren u prvoj postavi.


Logično je da neće mijenjati obranu jer sam je kazao kako je Borna Barišić imao tek dva treninga i nije siguran da je trenutak za njega. Iako Borna igra u Glasgow Rangersu i Škotima je posebno zanimljiv. Ispred Livakovića trebali bi ponovno biti Vrsaljko, Lovren, Vida i Gvardiol.

VIDEO: Dražen Krušelj


U veznom redu igrat će Modrić i Brozović, a treći s njima Pašalić ili Vlašić. Bude li kako je izbornik najavio da neće imati klasičnu polušpicu nego tri veznjaka, Pašalić bi mogao bi taj izbor. Kovačić je bio dobar u obje utakmice, ali pokazalo se da je vezni red u kojem je on s Modrićem i Brozovićem bio prilično ofenzivno neopasan.

image
PAUL ELLIS Afp


Bruno Petković vjerojatno će predvoditi napad, Ivan Perišić je siguran, a kao desno krilo nameće se Luka Ivanušec. Na nekim treninzima na tom mjestu bio je i Nikola Vlašić. Andrej Kramarić igrao je na boku s Engleskom, no to se nije pokazalo kao dobro rješenje.

image
PAUL ELLIS Afp


Hrvatska zna da joj pobjeda sigurno donosi osminu finala, dakle Vatreni sve imaju u svojim rukama. No, za tri boda morat će odigrati bolje nego u prve dvije utakmice i konačno pokazati karakter. Škotska je utakmica odluke na jednom velikom natjecanju, a to su uvijek posebi dvoboji. Škoti su dobri, srčani, no ako Hrvatska ispadne od njih to će biti veliki neuspjeh.

image
Reporter SN-a Dražen Antolić javlja se iz Glasgowa
SN Sn

Linker
19. travanj 2024 16:03