Bruno Petković odigrao je solidno protiv Čeha
 BORIS KOVACEV/CROPIX
OPET PROMJENE

Sastav za Škotsku: Čitatelji SN-a žele Petkovića i Ivanušeca, Dalić priprema tajnog aduta u vezi!

Vraća se Brozović, Rebić više neće biti centarfor, a čini se da imamo novu opciju u veznom redu...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. lipanj 2021. 08:03

Je li vrijeme za Marija Pašalića i Luku Ivanušeca od prve minute? To je rješenje koje bi Zlatko Dalić mogao ponuditi za Škotsku. Izbornik je najavio dvije-tri promjene u početnoj postavi u odnosu na Češku.

Kako je Zlatko Dalić kazao da ekipu slaže prema viđenom na treningu, ima vremena još promisliti prije nego sastav bude definitivan, no objavio je siguran povratak u startnih 11 Marcela Brozovića te da Ante Rebić više neće igrati špicu. Želi moćne i motorične igrače koji su spremni jer nedostatak kondicije jedan je od glavnih problema niza reprezentativaca.

Ako znamo da je obrana dio ekipe koji se ne bi trebalo mijenjati osim ukoliko za to postoji baš jak razlog, ispred Livakovića vjerojatno će ponovno biti Vrsaljko, Lovren, Vida i Gvardiol. To može ispasti drugačije samo ako ocijeni da Vrsaljko nije u stanju odraditi i treću utakmicu te u vatru gurne Juranovića.

Modrić i Brozović su veza, međutim ne sami jer izbornik je istaknuo da nije bila dobra odluka igrati samo s dva veznjaka i to neće ponoviti sa Škotima. Budući da je i Kovačić među igračima koji su došli na Euro nakon duge stanke, u prvi plan mogao bi uskočiti Mario Pašalić koji čeka taj trenutak kao zapeta puška. On bi mogao biti iznenađenje i problem za Škote jer netko tko može sve što i oni, a zna više, u stanju im je zadati najveće muke.

image
Mario Pašalić
RONALD GORSIC/CROPIX

Budući da je Hrvatska s Petkovićem igrala bolje, on se nameće kao prvi centarfor. Perišić je neupitan, a na desnom krilu glavni je favorit - Ivanušec. Osim ako Dalić još jednom ne isforsira Rebića, sada na boku.

Je li ovo sastav o kojem razmišlja Dalić?:

Livaković - Vrsaljko, Lovren, Vida, Gvardiol - Modrić, Brozović, Pašalić - Ivanušec, Petković, Perišić.

Čitatelji SN-a: Petković mora igrati od prve minute!

U anketi koju smo tijekom subote proveli na našem portalu, više tisuća hrvatskih navijača odabralo je ove igrače kao idealnu postavu za ključni obračun sa Škotima:

Livaković - Vrsaljko, Lovren, Vida, Gvardiol - Modrić, Brozović, Kovačić - Ivanušec, Perišić - Petković!

Dakle, samo jedna izmjena u odnosu na trenutno dominantna promišljanja našeg stručnog stožera: ipak Kovačić, a ne Pašalić! Vrlo veliki broj glasova dobio je Petković kao najbolji izbor na mjestu napadača.

Od onih koji nisu upali u prvih 11, naši čitatelji su vrlo solidan broj glasova dali Vlašiću i osobito Juranoviću kao zamjeni za Vrsaljka. Brekalo i Kramarić nemaju osobitu potporu javnosti...

Linker
21. travanj 2024 09:54