Problemi nakon slavlja Danaca na Parken Stadionu
 HANNAH MCKAY Afp
KORONA NA PARKENU

Uzbuna na stadionu na koji kreće invazija Hrvata: Zbog troje zaraženih poslali na testiranje 4.000 ljudi!

Kod troje gledatelja otkrivena je varijanta koronovirusa nazvana Delta, a podrijetlom je iz Indije
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 24. lipanj 2021. 11:57

Hrvatska će u ponedjeljak put do četvrtfinala tražiti preko Španjolske na Parken stadionu u Kopenhagenu. Dvije posljednje utakmice odigrane na ovom stadionu igrane su praktički pred punim tribinama, premda je dozvoljeni kapacitet oko 25.000 gledatelja, Dance je na putu do osmine finala bodrilo preko 30.000 ljudi. Uz budimpeštansku Puskas Arenu, Parken stadion je podsjetio na dane prije korone.


Međutim, utakmica protiv Belgije igrana u četvrtak, 17. lipnja, razlogom je za oprez.

image
STUART FRANKLIN Afp

Naime, kod troje gledatelja otkrivena je nova varijanta koronovirusa, nazvana Delta, a podrijetlom je iz Indije. Zbog toga su danski ministar zdravstva Magnus Heunicke i uprava za sigurnost pacijenata zatražili da 4.000 gledatelja sa šest različitih dijelova stadiona bude podvrgnuto PCR testu.

Podsjetimo, Danska je utakmicu protiv Belgije izgubila, ali odigrali su sjajno nošeni prekrasnom atmosferom s tribina. Četiri dana kasnije pobjedom nad Rusijom postali su prva reprezentacija koja je prošla skupinu premda je izgubila prve dvije utakmice.

Inače, Delta soj koronavirusom smatra se zaraznijom inačicom virusa, zdravstveno tijelo EU pretpostavlja da će do kraja kolovoza činiti 90 posto svih novih infekcija koronom u Europi. U Danskoj je od početka travnja otkriveno 247 slučajeva zaraze Delta sojem.

Linker
24. travanj 2024 23:03