DAMIR KRAJAC/CROPIX
REAKCIJA HNS-A

Vatreni je triput bio negativan, a onda neugodno iznenađenje: ‘Nemoguće je reći kada i gdje se zarazio‘

O situaciji su obaviješteni i klubovi naših reprezentativaca te Francuski nogometni savez
Piše: HinaObjavljeno: 16. listopad 2020. 13:24

Hrvatski nogometni savez (HNS) upoznat je s pozitivnim testom na koronavirus napadača Ante Budimira, a o situaciji su obaviješteni i klubovi naših reprezentativaca te Francuski nogometni savez, poručili su u HNS-a na upit iz HINA-e.

"U ovom trenutku nemoguće je reći kada i gdje se on zarazio, no možemo naglasiti da su svi igrači i svi članovi stožera bili negativni na sva tri testiranja koje smo imali tijekom ovog okupljanja, a koje je provodio službeni Uefin partner za testiranje, Synlab, kao i da su svi poštivali propisane epidemiološke mjere," poručio je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Dodao je kako su o cijeloj situaciji obaviješteni klubovi u kojima igraju hrvatski reprezentativci, te Francuski nogometni savez.

"O situaciji su obaviješteni i klubovi naših reprezentativaca te Francuski nogometni savez, a naša liječnička služba je u kontaktu i s nadležnom epidemiološkom službom RH."

Španjolski prvoligaš Osasuna objavio je na svojim službenim stranicama da se hrvatski reprezentativac Ante Budimir u klub vratio pozitivan na koronavirus.

"Nogometaš Ante Budimir bio je pozitivan na jučerašnjem testiranju na Covid-19 prije no što se vratio klupskim obavezama. Čim su rezultati testa bili poznati, aktiviran je protokol slanja informacija zdravstvenim i sportskim službama. Budimirov povratak momčadskim treninzima je odgođen sve dok to ne omoguće zdravstveni protokoli", objavila je Osasuna.

Budimir je sudjelovao u nedavnoj akciji hrvatske nogometne reprezentacije, 7. listopada je debitirao za "vatrene" u prijateljskoj utakmici protiv Švicarske u Sankt Gallenu, a nastupio je i prije dva dana u Zagrebu protiv Francuske u susretu Lige nacija kada je ušao u igru u 61. minuti umjesto Brune Petkovića. Usto je bio i na klupi u nedjelju tijekom dvoboja protiv Švedske.

Linker
19. travanj 2024 05:44