Ante Budimir slavi pogodak za Osasunu
 BURAK AKBULUT Anadolu Agency Via Afp
EMOTIVNA REAKCIJA

Vatreni koji je najskuplji igrač u povijesti svog kluba: ‘Treneru, do daljnjeg me ne stavljaj u momčad!‘

Trener mu je govorio da je vrlo važan, obećao mu određenu minutažu, ali nije se dogodilo...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. rujan 2021. 11:32

Joško Gvardiol izašao je u 55. minuti utakmice njegova RB Leipziga i Herthe, a Ante Budimir nije ni igrao za Osasunu kod Mallorce. No, nisu ozlijeđeni, to je glavna činjenica. Filip Uremović ponovno je bio u prvom sastavu Rubina i igrao s Dinamom u porazu u Moskvi (2:0), nakon što je imao problema s leđima. Ako je netko upitan s Dalićeve liste ovog časa to je Domagoj Vida, koji individualno trenira nakon loma pete...

Gvardiol, koji je imao problem s mišićem još za zagrijavanju za utakmicu Hrvatske s Rusijom u Moskvi te zbog toga nije igrao za Vatrene u rujnu, ponovno je osjetio taj mišić na treningu protekli tjedan te je iz opreza dva dana radio odvojeno. Kako je sve bilo u redu zaigrao je u subotu s Herthom, no kod rezultata 3:0 napustio je teren.

- Gvardiol nije ozlijeđen - kazao je Jesse Marsch, trener RB Leipziga, te pojasnio:

image
Joško Gvardiol i Joao Cancelo
OLI SCARFF Afp

- Bio je pomalo upitan tijekom tjedna zbog nekih stvari s mišićima. Zato sam razgovarao s njim na poluvremenu i rekao je: "Možda ne bih igrao devedeset minuta jer i ja moram biti spreman za utorak“.

Trener je zaključio:

- Mislim da je 19-godišnjaku bilo jako pametno pitati da ga izvadim iz igre te će sigurno biti u konkurenciji za susret s Clubom Bruggeom u Ligi prvaka.

Dakle, Gvardiol je izašao iz preventivnih razloga.

S Budimirom je drugačija situacija. On je zbog ozljede aduktora izostao s utakmica nacionalne vrste u rujnu, što ga je pogodilo jer barem u jednoj bi bio starter. Ako nije mogao ranije, želio je doći u Split na ogled sa Slovenijom, no klupski liječnici inzistirali su da nije dovoljno spreman i ne može ići, a trener Jagoba Arrasate mu je naglašavao kako je vrlo važan za klub. I tako je ostao u Španjolskoj. Najavio mu je da će nakon reprezentacije postupno ulaziti u igru, da će u prvom susretu dobiti 20, u drugom 30 minuta… Međutim, to se nije dogodilo, Arrasate se toga nije držao, nije ga uveo niti minutu na dvije utakmice.

Kako je potom zbog neigranja Budimir ostao bez poziva u reprezentaciju, budući da ga je Dalić stavio samo na pretpoziv, to mu nije dobro sjelo. Nakon što su mu u klubu rekli da je spreman tek 70-80 posto, reagirao je pomalo i emotivno, sam je zatražio da ga izostave iz konkurencije za momčad, poručivši da će trenirati dok ne bude na sto posto, pa tek potom zaigrati. Kad će ponovno biti u kadru prve ekipe teško je reći. Dvije utakmice ga nije bilo. No, on je najskuplje plaćeni igrač u povijesti Osasune i određene trzavice će se zacijelo izgladiti.

Linker
16. travanj 2024 14:32