Borna Barišić
 SCREENSHOT
DRUŽENJE S MEDIJIMA

VIDEO: Barišić se vraća u prvi sastav? ‘Gvardiol će biti veliki igrač, a ja sam spreman!‘

‘Leđa su dobro, osjetio sam ih nakon drugog treninga u Rovinju. Škoti su mi čestitali na pobjedi‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. lipanj 2021. 10:23

Kad će taj ponedjeljak? Nakon pobjede protiv Škotske i plasmana u nokaut-fazu Europskog prvenstva, nogometna Hrvatska ima nešto vremena za pripremu nove navijačke ludnice. Okršaj protiv Španjolske koji se igra u ponedjeljak od 18 sati u Kopenhagenu nova je prilika za veliki uspjeh HR-nogometa. Tri godine nakon ruske bronce sa SP-a, izabranici Zlatka Dalića ponovno su u šansi ostvariti veliki rezultat.

Istina, protivnik će biti težak. Španjolska, još nedavno svjetski i europski prvak, ali i momčad koju je Hrvatska pobijedila u skupini Eura prije pet godina u Francuskoj. Nakon 2012. i 2016. ovo će biti treća kontinentalna smotra u nizu na kojoj će se sastati Vatreni i Furija.

Hrvatska dane do utakmice provodi u svom kampu u Rovinju. Ondje trenira, ali i dio vremena posvećuje predstavnicima medija. Nakon što su u četvrtak pred kamere putem Zooma izašli Dominik Livaković i Josip Juranović, danas je red došao na europskog prvaka Matea Kovačića i na škotskog prvaka Bornu Barišića koji još uvijek čeka na svoj prvi nastup na Euru.

- Situacija s leđima sada je u redu. Na drugom treningu na pripremama sam ih osjetio, od tada sam imao probleme. Zaliječio sam to na krako pa se opet vratilo, evo sad je situacija dobra. Ja sam odigrao puno utakmica u Rangersima, a na kraju lige, već kada smo sve osvojili fokusirao sam se na Euro. Naravno da, kad mi se dogodila prva ozljeda u Rangersima protiv Celtica da sam bio zabrinut za Euro. Uspio sam to sanirati, ali opet se dogodilo. Sve me to skupa poremetilo, ali hvala Bogu, sad je sve u redu. Tu sam i želim pomoći reprezentaciji u sljedećem krugu.

Jesu li Škoti nazvali nakon utakmice? Je li dobio neku poruku od trenera mu u klubu, velikog Stevena Gerrarda?

- Dobio sam neke savjete od trenera Gerrarda, ne bih sad o njima, samo mi je zaželio sreću na turniru. Bilo je nakon utakmice poruka iz kluba, ali i prije turnira, svi su mi zaželjeli sreću. Nakon utakmice svi su čestitali, rekli da smo zasluženo prošli i da sada svi u Rangersima navijaju za Hrvatsku. Bilo mi je drago, sada imamo veliku podršku iz škotske - rekao je Barišić.

Na novinarsko pitanje kako vidi nastupe Joška Gvardiola na njegovoj poziciji lijevog braniča, rekao je:

- Ne bih ja to previše komentirao. Pogotovo ne tko je kako odigrao, to je stvar struke da procjenjuje. Mogu reći o Jošku da je stvarno veliki potencijal, to se vidjelo i u Dinamu. Uvjeren sam da će izrasti u vrhunskog igrača. Kao osoba je jako dobar, nemam što više od toga reći.

Malo o Španjolcima...

- Previše se o njima ne mora pričati. Odlična su ekipa, uvijek su i bili. Kombinatorni su, vrhunski igrači i jako kvalitetni. Nadam se da sve skupa neće ni doći do jedanaesteraca i da će sve ići u našu korist. Mi imamo puno vjere nakon Škotske, izvukli smo se iz situacije u kojoj smo bili. Vjerujem u jako dobru utakmicu, a vraćaju se i naši navijači u većem broju, što će nam dobro doći.

Utakmica je ovo koja će biti potpuno različita od prethodne tri koje su Vatreni odigrali na turniru. Ali, nema govora da su Španjolci izraženi favoriti...

- Sve te priče oko favorita su dvosjekli mač. Kad ulaziš kao favorit onda si opušteniji, ali kad nisi, pretpostavlja se da je protivnik jači od tebe. To je sve dvosjekli mač. Ja sam optimist, ne sumnjam u našu kvalitetu koju smo pokazali već nekoliko puta. Ako budemo gradili optimizam na prošloj utakmici, vjerujem da će nam i sljedeća biti dobra. Bit će razlike između tri dosadašnje utakmice i ove. Protivnik je drugačiji, voli posjed i loptu, jako je opasan i bit će drugačija utakmica. Mi ćemo se sigurno morati drugačije postaviti, a vidjet ćemo kako će to ispasti u ponedjeljak - rekao je.

I jedni i drugi znaju držati loptu, a Vatreni će u Kopenhagenu imati i veliku pomoć navijača...

- Dolaze i naši navijači koji su nam jako potrebni. Dolaze nam, imali smo taj minus u Londonu i Glasgowu. Samo to da su karte rasprodane za tri-četiri sata puno znači, sada će sigurno i nama biti lakše. I mi i oni volimo držati loptu, mi imamo igrače koji to mogu - završio je Barišić.

Linker
19. travanj 2024 13:09