SN
3D ANIMACIJA

VIDEO: ‘Ja ovo nisam očekivao!‘ Pogledajte eurogol o kojem priča nogometni svijet iz savršenog kuta

‘Ranije sam izjavio da će Euro pokazati njegovu vrijednost, ali ovo nisam očekivao‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. lipanj 2021. 09:44

Češki su navijači oduševljeni pogotkom kojeg je Patrik Schick postigao protiv Škotske s 45 metara. Rijetko viđen gol prokomentirale su za češki dnevnik Blesk i legendarni napadači reprezentacije s kojom će se Hrvatska susresti u petak u Glasgowu.


- To će vjerojatno biti pogodak turnira. Bila je to poslastica. Pogodio je fantastično s pola terena, poput ekstra klase. Bio je to gol svjetske vrijednosti. Znao sam da će Schick biti strijelac ako uspijemo postići pogodak. Ranije sam izjavio da će Euro pokazati njegovu vrijednost, ali ovo nisam očekivao. Čestitam mu i plješćem. Najavio sam da nećemo osvojiti niti bod, ali Patrik me demantirao i uopće mi nije žao. Ispričat ću se – rekao je Ladislav Vizek, koji je s reprezentacijom Čehoslovačke osvojio Olimpijske igre u Moskvi 1980. godine.

image
LEE SMITH Afp


Najbolji strijelac u povijesti češke reprezentacije Jan Koller je rekao:
- Genijalno! Kako je izgledao, kako je zabio taj gol, ta tehnika... Nema tu greške, bit će to najljepši gol cijelog Europskog prvenstva. Nikad nisam vidio takav gol uživo na terenu, sjećam se da je Clarence Seedorf jednom također zabio s velike udaljenosti. Mi sad pričamo o ljepoti Schickovog gola, ali ja bih također naglasio njegovu važnost. Škoti su nas pritiskali i puno mirnije smo igrali s dva pogotka prednosti. Ovo će Patriku biti od velike pomoći u nastavku turnira. Šteta je što nije ostvario i hat-trick, bio je blizu toga.


Pavel Kuka pokazao se pak dobrim prognozerom.
- Ujutro na dan utakmice na radiju sam rekao da ćemo pobijediti s 2:0 i da će oba pogotka postići Patrik Schick. Ali istina je da nisam znao da će jedan od njih biti s 50 metara! Nisam imao pojma da bi mogao učiniti takvo što. Ali zašto ne, mogao je, jer ima izvrsnu tehniku udarca i isto takav pregled igre. Vjerojatno će to biti gol turnira. Schickovo ime bit će sad po cijelom svijetu, što je dobro i za njega i za cijelo prvenstvo. Mogao je i do hat-tricka, ali nije bitno. To će mu puno značiti u nastavku natjecanja – naglasio je Kuka.

Linker
20. travanj 2024 05:00