Janne Andersson
 ANDERS WIKLUND/TT News Agency/AFP
TREĆI PORAZ U NIZU

‘Vraški sam ljut zbog ovoga!: Izbornik Švedske ogorčen, prvo se okomio na igrače, a onda i na - suca

‘Napravili smo pogreške koje nam se nisu smjele dogoditi. A Lovren je igrao rukom, to je penal!‘
Piše: Dražen Antolić, HinaObjavljeno: 11. listopad 2020. 21:22

Vraški sam ljut zbog poraza, kazao je švedski izbornik Janne Andersson nakon maksimirske utakmice koju je Hrvatska dobila s 2-1.

Šveđanima je to treći poraz u nizu u skupini, nakon što su u prva dva kola Lige nacija, baš kao i Hrvatska, upisali dva poraza od istih suparnika. Vatreni su teško poraženi na gostovanjima kod Portugala (1-4) i Francuske (2-4), dok je Švedska kod kuće izgubila od Francuske sa 0-1 te od Portugala sa 0-2. Stoga bi bodovi osvojeni u hrvatsko - švedskim ogledima mogli biti presudni u borbi za ostanak u elitnom razredu Lige nacija.

- Prepustili smo Hrvatskoj posjed lopte, previše smo se povukli i čekali, tek u drugom dijelu kad više nismo mogli toliko oklijevati počeli smo dobro igrati. Bilo smo daleko bolji u tom dijelu i onda jeftino primili gol. Napravili smo pogreške koje nam se nisu smjele dogoditi. Mogli smo uzeti prvi bod.

Tražio je izlike za treći poraz u Ligi nacija: - Mislim da je Lovren igrao rukom na način da je to bio kazneni udarac, ali ne samo to, sudac je cijelo vrijeme bio sklon domaćinu – rekao je.

U idućem kolu Šveđani će za tri dana gostovati u Lisabonu protiv Portugala.

Linker
24. travanj 2024 03:32