FRIEDEMANN VOGEL Afp
ŠOKANTAN POČETAK EURA

Zbog drame u Kopenhagenu bilo upitno i odigravanje utakmice Hrvatske, Englezi otkazali presicu!

Oko 19.30 je stigla vijest zbog koje su svi odahnuli - Eriksen je budan, i na daljnjim je pregledima
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. lipanj 2021. 19:42

Utakmica EURA Danska - Finska u Kopenhagenu ipak će biti nastavljena nakon što je nogometaš danske reprezentacije Christian Eriksen (29) u 43. minuti kolabirao na terenu, priopćila je UEFA.

Igrači obaju sastava pristali su na igru, a utakmica se nastavlja u 20.30. Odigrat će se zadnjih pet minuta prvog poluvremena, onda će uslijediti kraća pauza, pa drugo poluvrijeme.

image
WOLFGANG RATTAY Afp

Zbog drame u Kopenhagenu otkazana je pak večerašnja presice engleske reprezentacije uoči sutrašnjeg okršaja s Hrvatskom (15.00), a kako saznajemo iz Londona, u pitanje je u jednom trenutku bilo dovedeno čak i odigravanje susreta Gordog Albiona i Vatrenih. Nasreću, od toga se odustalo i čini se da će se sutrašnji prigram na EURU odigrati po rasporedu.

Po fotografijama sa stadiona, činilo se da je Erikssen došao svijesti, a oko 19.30 je stigla vijest zbog koje su svi odahnuli - Eriksen je budan, i na daljnjim je pregledima u bolnici Rigshospitalet u Kopenhagenu.

image
FRIEDEMANN VOGEL Afp

Što se zapravo dogodilo na travnjaku u prvi čas nije bilo potpuno jasno.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena susreta između Danske i Finske na EP-u Eriksen se srušio na teren bez ikakvog kontakta sa suparničkim igračima, a liječnička služba odmah je počela s oživljavanjem. Kamera uopće nije prikazala taj trenutak, ali čini se da se suigrač hrvatskih reprezentativaca Marcela Brozovića i Ivana Perišića iz Intera srušio se sam od sebe. Eriksen je pao u nesvijest, a liječnička služba odmah je jurnula prema njemu i počela s oživljavanjem.

Danski i finski reprezentativi i gledatelji na stadionu su ostali u šoku. Igrači su stvorili štit kako kamere ne bi snimile što se događa, no vidjelo se kako ga liječnici oživljavaju.Eriksen je na nosilima potom iznesen s terena, a utakmica je prekinuta.

Na velikim međunarodnim natjecanjima sličan slučaj se dogodio na Kupu konfederacija 2003. godineu Lyonu kada se na teren srušio kamerunski nogometaš Marc-Vivien Foe tijekom polufinala protiv Kolumbije. Foe je preminuo, a obdukcijom je ustanovljeno da je patio od srčane mane.

Linker
18. travanj 2024 07:32