SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
NOVOSTI IZ VATRENOG TABORA

Zlatko Dalić poštedio kapetana posljednjeg treninga, pa isprobao dvije verzije sastava za Češku

Modrić nije igrao na treningu u utorak u Rovinju, a Zlatko Dalić iskušavao je dvije verzija sastava
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. lipanj 2021. 20:27

Kapetan je odradio prvi dio treninga sve do vježbanja završnice kroz šut i centaršut da bi potom izašao s terena. Izbornik ga je poštedio.

- Odradio je cijeli trening, ali je zadnjih 20-ak minuta imao zaseban program budući da je u pitanju drugi dan nakon utakmice - objasnio je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Modrić je u 36. godini, igra odlično, ali ima u nekim sitnim detaljima specifičan tretman, što je i logično. Borna Barišić pojavio se u tenisicama. S ekipom je bio tek prvih desetak minuta, nakon toga imao je izdvojeni trening sa stručnjakom za kondiciju Lukom Milanovićem. Njegova ozljeda nije teže prirode, na magnetskog rezonanci kod doktora Borisa Nemeca u Matuljima ustanovljen mu je edem na mišiću leđa.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

Izbornik je inzistirao na napadačkim akcijama, na pripremi i finiširanju, ali i prekidima. Dakako da sve zanima sastav s kojim će izaći na Čehe. U prvoj varijanti obranu su činili Vrsaljko, Ćaleta-Car, Vida i Gvardiol, a u “drugom poluvremenu“ ušao je Dejan Lovren umjesto Ćaleta-Cara. Sad je sve na procjeni Dalića je li Lovren dovoljno spreman za natjecateljski vrlo zahtjevnu utakmicu, ako zakljući da može sigurno će biti starter. Ukoliko ima sumnju igrat će Ćaleta-Car.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

U ofenzivnom ešalonu vidjeli šarolikiju sliku, ali u svim varijantama Ante Rebić je bio centarfor, a Mateo Kovačić zadnji vezni. Dok je Marcelo Brozović malo igrao za prvu, malo za drugu postavu. Kad nije bio u prvom planu zamijenio ga je Mario Pašalić. Kako Modrić ima zabetoniran status to sugerira da bi doista Dalić mogao ostaviti Brozovića na klupi, da će igrati Modrić i Kovačić. No, ima još vremena za odluku. Jedan trening u Rovinju u srijedu, također od 18 sati i još jedan u Glasgowu.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

Na krilima su djelovali Brekalo i Perišić, da bi preinakom Perišić išao desno, a lijevo Kramarić. Kao polušpice Kramarić i Vlašić. Dakle, i Brekalo bi mogao startati, ali nije sigurno. Dakle ekipa koja bi se na temelju treninga u utorak mogla procijeniti je: Livaković - Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol - Modrić, Kovačić - Brekalo, Vlašić (Kramarić), Perišić - Rebić. Bez Petkovića, koji je cijelo vrijeme igrao za pričuve. No, to ne mora biti i konačan sastav.

Reprezentacija je promijenila plan te neće u Škotsku dva dana prije utakmice nego putuje u četvrtak. Utakmica sa Češkom na programu je u petak.

Linker
19. travanj 2024 17:38