Simone Inzaghi i Marcelo Brozović
 INSIDEFOTO/DDP USA/PROFIMEDIA Insidefoto/Ddp Usa/Profimedia
STIŽE LEGENDA?

Brozović i društvo ‘sredili‘ otkaz srpskom treneru? Velike pohvale za Vatrenog: ‘On je meni nezamjenjiv‘

Trener Intera otkrio je i zašto je Brozovića ponovno zamijenio prije kraja utakmice
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. rujan 2021. 23:28

Utakmica dana u Italiji je odigrao Inter, uz novu sjajnu partiju drugo Vatrenog - Marcela Brozovića. Inter je na San Siru deklasirao Bolognu sa 6:1 preuzevši vodstvo na ljestvici, a trener Simone Inzaghi bio je nakon susreta pun hvale za hrvatskog veznjaka.

image
MIGUEL MEDINA Afp

Zapravo, ne sjećamo se da je ijedan trener Intera dao takav kompliment sjajnom Brozu.

Nerazzurri su pružili sjajnu predstavu, u prvih pola sata zabili su tri gola, a potom u nastavku još tri. Zabijali su Lautaro Martinez (6), Milan Škriniar (30), Nicolo Barella (34), Matias Vecino (55) i Edin Džeko (63, 68) kojem je za prvi gol 'u trepavicu' iz kornera asistirao Brozović.

BROZOVIĆEVU ASISTENCIJU MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Oduševljen igrom svojih nogometaša, trener Simone Inzaghi nahvalio je ovoljetno pojačanje iz PSV-a Denzela Dumfriesa te posebno našeg Marcela Brozovića, a i objasnio je zašto ga je zamijenio u drugome dijelu:

image
Simone Inzaghi
MIGUEL MEDINA Afp

"Odlučio sam ga odmoriti u posljednjih pola sata protiv Genoe i danas protiv Bologne. On je za nas jednostavno - nezamjenjiv. Postoji razlog zašto je igrao kod svih trenera koji su ga vodili, ipak to nešto znači", poručio je legendarni talijanski nogometaš pa dodao:

"Na njegovoj poziciji mogu igrati tek Gagliardini, koji je također vrlo koristan, Vecino i Barella. Svjesni smo da nam slijedi zahtjevan period igranja gotovo svaka dva i pol dana. Zato sam danas sam dao odmor Ivanu Perišiću i Hakanu Calhanogluu, htio sam da se u potpunosti odmore. Također, morao sam dati vremena za odmor i Edinu Džeki koji se pokazao kao vrlo zahvalan igrač", osvrnuo se Inzaghi na Perišićevo sjedenje na klupi.

Poraz je toliko odjeknuo da su se talijanski mediji odmah raspisali o mogućoj smjeni trenera Bologne Siniše Mihajlovića, usprkos do ove subote dobrom startu u prvenstvu. U prva tri kola Bologna je upisala dvije domaće pobjede i gostujuću remi kod Atalante. No, u kontekstu nasljednika spominju se već i neka poznata imena poput proslavljenog talijanskog nogometaša Danielea de Rossija.

De Rossiju bi to bio prvi pravi trenerski izazov jer je dosad skupljao iskustvo kao pomoćnik talijanskom izborniku Robertu Manciniju.

Linker
19. travanj 2024 01:09