Ivan Perišić asistirao je za prvi gol
 PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP
ODLIČNA VEČER HRVATA

Brozović i Perišić među najboljima, Inter drugi, Juve preokretom do trijumfa u gradskom derbiju

Milanski klubovi na čelu Serie A, tandem Vatrenih imao veliku ulogu u rušenju Mihajlovićeve ekipe
Piše: Goran Čičin-Mašansker/HINAObjavljeno: 05. prosinac 2020. 22:48

Hrvatski reprezentativci Ivan Perišić i Marcelo Brozović imali su zapaženu ulogu u 3-1 (2-0) pobjedi milanskog Intera protiv Bologne u susretu 10. kola talijanskog prvenstva. Perišić je bio asistent za prvi gol na utakmici kojega je postigao Lukaku (16), dok je Brozović asistirao Hakimiju (45) za 2-0.

Perišić je u 16. minuti ubacio s lijevog krila za Lukakua koji je iz prvog pokušaja promašio loptu, no iz drugog je snažnim udarcem zatresao suparničku mrežu. U posljednjim sekundama prvog poluvremena Brozović je sjajnom parabolom kroz sredinu poslao loptu iza obrane Bologne gdje je utrčao Hakimi i smireno povećao prednost "crno-plavih".

U nastavku je Vignato (67) nakraktko vratio nadu Bologni, koju trenira Siniša Mihajlović, u pozitivan rezultat, no tri minute potom Hakimi (70) je nakon odličnog solo-prodora preciznim udarcem s više od 20 metara vratio Interu dva gola prednosti. I Brozović i Perišić su odigrali čitav susret za Inter koji je stigao na drugo mjesto ljestvice sa 21 bodom, dva manje od vodećeg Milana

Juventus je u gradskom derbiju preokretom u završnici stigao do pobjede. Torino je rano poveo, već u 9. minuti N'Koulou je nakon kornera iskoristio pogrešku u domaćoj obrani i iz blizine poentirao. Stara dama je u nastavku zaigrala bolje. U 57. minuti VAR je zbog zaleđa Bonuccija poništio pogodak Cuadrada, no Kolumbijac je u 77. asistirao za izjednačenje, glavom je zabio Amerikanac McKennie. Upisao je Cuadrado još jednu asistenciju, u 89. minuti, također glavom, pogodio je Bonucci za konačnih 2:1.

- Uz svo poštovanje prema Torinu, ono što su učinili u prvom poluvremenu bilo je samo zato što mi nismo bili u utakmici. Bili smo spori, izgubili smo svaki duel, poklanjali smo lopte. Prijetili su nam iz kontri jer smo im to dozvolili. U nastavku smo se postavili kako bismo trebali u svakoj utakmici; čvrsto smo ulazili u duele, protok lopte bio je brz, igrači su se dobro kretali bez lopte. Tu želju, to srce i tu odlučnost da preskočimo svaku prepreku moramo pokazati svaki put, inače nećemo napraviti ništa – smatra Bonucci.

Lazio je u prvoj utakmici subotnjeg programa ostvario minimalnu pobjedu na gostovanju kod Spezije na stadionu u Ceseni. Goste iz Rima u vodstvo je doveo Immobile na asistenciju Milinkovića-Savića u 15. minuti, a srpski veznjak se u 33. minuti i sam upisao u strijelce. Konačnih 1:2 postavio je Nzola u 64. minuti. Hrvatski stoper Martin Erlić ostao je na klupi Spezije.

- Zadovoljan sam jer sam tražio odlučnost, borbenost i strast, to smo i pokazali. Znali smo da bismo ovdje mogli imati problema, jer je Spezia dobro organizirana i igra dobar nogomet. Iako smo se iz Dortmunda vratili tek u petak u 5,30 ujutro te smo istog dana morali putovati u Cesenu, uspjeli smo vrlo naporno raditi na terenu – izjavio je trener Lazija Simone Inzaghi.

Linker
24. travanj 2024 11:11