Mandžukić na treningu Milana
 AC MILAN
VEĆ JE ZAIGRAO

Dan nakon potpisa Mandžo je već bio u prvih 11: ‘Vidi se da može, bit će na trenerovu popisu već u petak‘

Hrvatski napadač mogao bi konkurirati za sastav sljedeće utakmice svog novog kluba.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. siječanj 2021. 22:18

Ne samo da se 34-godišnji Mario Mandžukić već "raskomotio" u Milanu. Taj proces već je davno završen, još u ponedjeljak, dan prije potpisa ugovora koji ga za redove tamošnjeg nogometnog kluba veže barem do 30. lipnja ove godine. Bivši Vatreni već je ove srijede i - zaigrao.

Talijanska Gazzetta dello Sport javlja ove večeri da su se u Milanu odlučili podijeliti. Seniori na jednu, a Primavera, njihova mlada momčad na drugu stranu.

Stefano Pioli u tu je provjeru koja je trajala 60 minuta svoj sastav odlučio postaviti u 4-2-3-1 formaciji. Iza su u ofanzivnom trojcu bili Saelemaekers, Maldini i Leao, a u vrhu napada upravo - Mandžukić. Nije zabio, ali je u pravom smislu riječi osjetio kako je to igrati u društvu svojih novih suigrača. Javljaju talijanski kolege da je pokazao da je fizički spreman.

- Noge su u redu, ali vidi se da bi ih trebalo još malo ulaštiti. U subotu se igra protiv Atalante, a Mandžo bi svakako mogao biti na listi koju trener Pioli radi dan ranije. Jasno je da nije stigao nespreman, dapače, dobro izgleda na terenu. Provjera protiv juniora nije uključivala neke članove prve momčadi koji su radili odvojeno u teretani, ali bila je to prava prilika Mariju da se pokaže Pioliju - stoji među ostalim u Gazzettinu izvještaju.

Podsjetimo, Mandžukić je potpisao ugovor do lipnja s automatskim produljenjem suradnje do ljeta 2022. godine u slučaju da se AC Milan kvalificira u Ligu prvaka sljedeće sezone. Zaradit će, za prvi, ovaj sigurni dio 1.8 milijuna eura, a u slučaju produljenja inkasirat će još dodatnih 3.6 milijuna eura.

Linker
19. travanj 2024 18:19