LISA GUGLIELMI/IPA/SIPA PRESS/PROFIMEDIA
ZVUČNI TRANSFER

Dogovoren najveći posao ove zime: Dušan Vlahović ima novi klub, postaje najskuplji Srbin ikad!

Cijeli posao bit će završen do kraja tjedna, a Vlahović bi trebao debitirati protiv Tudorove Verone
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. siječanj 2022. 20:01

Pao je veliki dogovor! Fiorentina i Juventus postigli su nagodbu oko transfera srpskog napadača Dušana Vlahovića u redove Stare dame. Talijanski mediji požurili su to objaviti, a prvi je to učinio talijanski Goal.com, odnosno čovjek koji iz minute u minutu prati događanja u Juventusu, Romeo Agresti.

Podsjetimo, Vlahović u Juventus prelazi za okruglih 70 milijuna eura fiksno, plus još pet milijuna koje bi Firentincima trebali pripasti kroz razne bonuse. Trebalo je biti 67+8, ali sada je fiksnih 70 plus još 5, kako piše Corriere dello Sport. Ovaj bi se 21-godišnji beogradski napadač već sljedećeg tjedna trebao staviti na raspolaganje treneru Maxu Allegriju, a trebao bi biti u konkurenciji za dvoboj protiv Verone Igora Tudora, 6. veljače.

image

Statistika Dušana Vlahovića

SOFASCORE

Statistika: SofaScore za SN

Fiorentina je Dušana Vlahovića kupila iz Partizana za 1.95 milijuna eura u ljeto 2018. godine, a sada ga prodaje za 70 milijuna eura, i to najmanje... Može se to okarakterizirati kao prilično dobar posao za Fiorentinu. Pregovori su ovih dana zapinjali zbog potraživanja agenata srpskog nogometaša, točnije njihove provizije, ali sve su strane u četvrtak poslijepodne pronašle zajednički jezik te je posao dogovoren.

Vlahović bi kroz sljedećih dan-dva trebao obaviti liječnički pregled, tradicionalnu uvertiru za potpis ugovora, a taj završni, formalni čin trebao bi biti odrađen najkasnije do konca tjedna. Kad se zgotovi, bit će to najskuplji posao ove zime. Dosad je Ferran Torres Barcelonu koštao 55 milijuna eura, ali ovaj će, razvidno je, uključivati mnogo veći novac.

Nedugo nakon tiražnih talijanskih medija, javio se i transfer-mag Fabrizio Romano. On je pak izvijestio da će Vlahovićeva neto-plaća u Torinu biti 7 milijuna eura po sezoni, a da će se liječnički pregled obaviti nakon što, svi se nadaju, prvi sljedeći PCR-test srpskog napadača bude negativan.

Fiorentina je, kako se navodi, već postigla dogovor sa švicarskim Baselom za kupnju Arthura Cabrala, vrijednu 14.5 milijuna eura.

Linker
09. travanj 2024 23:52