Mario Mandžukić
 SCREENSHOT
POVRATAK NA VELIKU SCENU

Gotovo je, Mario Mandžukić je novi igrač Milana! Evo što su mu poručili vatreni navijači Juventusa

Hrvatski nogometaš dres slavnog kluba nosit će barem do kraja ove sezone
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. siječanj 2021. 10:56

Gotovo je! To je to! Mario Mandžukić je postao igrač AC Milana! To će tako biti barem do kraja tekuće natjecateljske sezone, za koju će nekadašnji hrvatski reprezentativac dobiti 1.8 milijun eura. Bude li plasmana u Ligu prvaka, ostat će Mandžo na San Siru i u sljedećoj sezoni, za koju bi pak trebao zaraditi još dvostruko - 3.6 milijuna.

Nakon što je u nedjelju navečer privatnim letom stigao iz Zagreba, ponedjeljak je prošao u obavljanju liječničkih detalja. Bio je naš 34-godišnji napadač besprijekoran i kod liječnika, ali i na testu fizičke izdržljivosti. Popodne i večer proveo je u milanskom hotelu, iz kojeg se jutros otisnuo prema klubu....

image
Mario Mandžukić jutros ispred San Sira
SCREENSHOT TWITTER

A tamo, najprije su stigli Paolo Maldini i Frederic Massara, Milanovi direktori. A onda su se kamere upalile jer je u garaži parkirao i Mandžukić...

Informacija o tome da će Mandžukić uzeti dres s brojem 9 postala je javna još ranije, a jutros je to potvrdio i glavni urednik talijanskog portala Milan News, Antonio Vitiello.

Podsjetimo, Mandžukić nije mogao potpisati u ponedjeljak jer je Milan igrao (i pobijedio) utakmicu Serie A na gostovanju u Cagliariju. Gore spomenuti dio Milanove uprave bio je s prvom momčadi na Sardiniji pa se čekalo da se vrate. Dan kasnije, hrvatskom je nogometašu pripremljen tretman kakvog i zaslužuje nova "devetka" sedmerostrukog europskog prvaka.

Mandžukić je potpisao na vrijeme, kažu navijači Milana koji bi ga mogli dočekati u sastavu za utakmicu sljedećeg kola. U subotu će od 18 sati na teren San Sira doći Atalanta, a to bi mogla biti i debitantska utakmica za Rossonere, odnosno povratnička u Serie A. Zanimljivo, i zadnje odigrane minute u talijanskom prvenstvu Mandžo ima baš protiv Atalante, i to 19. svibnja 2019. godine.

Prvi trening u Milanu Mandžukić će imati odmah nakon potpisa ugovora, u Milanellu će trenirati već od 11.30 sati. Prije toga, kamere su ga ulovile i kako izlazi iz garaže San Sira.

Zanimljivu su poruku Mandžukiću odmah po dolasku u Milan poslali i navijači Juventusa. Najžešća skupina s južne tribine je na Instagramu zahvalila Hrvatu na svemu što je napravio za Juventus:

- Uvijek ćeš biti u našim srcima, imali smo posebnu vezu. Profesionalac si, znamo da si se želio pod svaku cijenu vratiti u Italiju, ali boljet će nas kada te vidimo u dresu našeg rivala. Iako imaš 34, skoro 35 godina, žalimo za time što nisi ostao u Juventusu. Želimo da ti bude lijepo, da pobjeđuješ, hvala ti - napisali su navijači talijanskog prvaka, a Mandžukić je i odgovorio na post.

- Hvala vam na ovim lijepim riječima, uvijek ću biti ponosan.

Linker
01. travanj 2024 23:55