MARCO BERTORELLO Afp
TRANSFER VATRENOG

Ivan Perišić ima čak tri opcije za nastavak karijere: Spominju se ugledna imena, čak i - veliki povratak

Druga je opcija, piše inače upućeni španjolski portal, odlazak u Englesku, koja ga vabi
Piše: Tomislav Juranović/JLObjavljeno: 25. listopad 2021. 12:59

Dok se čeka "bijeli dim", koji bi označio ostanak Marcela Brozovića u Interu, što i nije tako izgledno kako se nada direktor Beppe Marotta, u pozadini se sve više kotrljaju i vijesti oko drugog "vatrenog" u svlačionici Simonea Inzaghija. Riječ je o Ivanu Perišiću, dakako.

U derbiju protiv Intera zamijenjen je u 72. minuti zbog problema s preponom, no prve informacije govore da nije ništa strašno, što je važna vijest i u kontekstu skorašnjih i ključnih nastupa hrvatske reprezentacije u pohodu na Katar, odnosno utakmica protiv Malte i Rusije.

image
MARCO BERTORELLO Afp

A s obzirom na činjenicu da i njemu, poput Brozovića, na ljeto završava ugovor s Interom, jasne su i sve glasnije špekulacije oko nastavka njegove karijere. Prema španjolskom portalu fichajes.net, u ovome času postoje čak tri opcije za "vatrenog" 32-godišnjaka. I niti jedna nije loša, dapače.

Prema prvoj, dojam je da je Perišić kupio povjerenje svoga novog trenera, jer je u Serie A započeo utakmice u 89% slučajeva, a i u Ligi prvaka ima tri nastupa, uz, kombinirano, dva pogotka i jednu asistenciju. Sve to sugerira da bi ga Inter, pogotovo u padu financijske moći, mogao (trebao?) zadržati, s obzirom da mu donosi izravnu korist, i da ne spada u skupinu najskupljih igrača u svlačionici.

Druga je opcija, piše inače upućeni španjolski portal, odlazak u Englesku, koja ga vabi, i u kojoj po svojim igračkim vrlinama definitivno ima mjesto. Pao je davni interes Man. Uniteda i Arsenala, pa i Tottenhama, ali sada su u prvi plan, prema tim navodima, iskočili Everton i West Ham. Iako nam se potonji ne čini toliko realnim, s obzirom da je na tim ofenzivnim krilnim pozicijama napucan igračima i zapravo traži zamjenu za Antonija na mjestu centarfora. Ali Everton je već druga priča, klub je u padu i silno bi mu dobro došao igrač kvalitete poput Perišićevih.

Treća je, pak, opcija povratak u Bundesligu, gdje fichajes.net kao potencijalne klubove u kojima bi Perišić mogao nastaviti svoju karijere u Bayernu, Borussiji Dortmund, Bayeru ili Wolfsburgu.

Ako nas pitate, najvjerojatnije, ipak, zvuči ostanak u Milanu ili - Otok.

Linker
16. travanj 2024 21:33