MIGUEL MEDINA
TALIJANI GA NE ŠTEDE

Katastrofalni sudac zasjenio sjajan nastup Zlatana Ibrahimovića! ‘Rebićeva zamjena‘ ponovno briljira

‘Nećemo gledati na tablicu. Ne možemo sakriti razočarenje igrača nakon utakmice...‘
Piše: Ivo KneževićObjavljeno: 27. listopad 2020. 14:32

'Sudac i VAR katastrofalni'', ''Giacomelli strijelac: dva izmišljena penala, jedan za svakoga'' natpisi su koje smo u utorak mogli vidjeti na naslovnicama La Gazzette dello Sport i Corriere dello Sporta, vodećih talijanskih sportskih tiskovina. Naravno, aludiraju na vrlo loše suđenje Piera Giacomellija u derbiju između Milana i Rome koji je u ponedjeljak završio 3:3. 42-godišnji je sudac iz Trsta imao nevjerojatno loše drugo poluvrijeme.

Prvo je oštetio vodeću momčad prvenstva, Milan, s jedanaestercem za Romu u situaciji koja je bila potpuno čista. Na frustraciju Milanovih igrača i klupe Giacomelli nije uopće koristio VAR da vidi je li pogriješio. Bilo zbog ponosa ili zbog loše komunikacije s VAR sobom, ishod je ostao isti i Roma je izjednačila za 2:2 u 71. minuti. Samo osam minuta kasnije kao da bi se iskupio svirao je jedanaesterac za Milan u gotovo jednako benignoj situaciji, te oštetio i goste. Ni izuzev ova dva incidenta nije imao pretjerano dobru utakmicu te je ostavio obje momčadi poprilično frustrirane.

image
Rafael Leao
MIGUEL MEDINA



Koliko je kontroverzno sve to skupa bilo govori i činjenica da je suđenje zasjenilo novi sjajan nastup 39-godišnjeg Ibrahimovića. Zlatan se s nova dva pogotka popeo na prvo mjesto tablice najboljih strijelaca. U samo tri nastupa upisao je već šest pogodaka, svaku utakmicu po dva, a izostao je praktički pola sezone zbog pozitivnog nalaza na virus Covid-19. Protiv Rome je zabio već u drugoj minuti nakon vrlo lijepe asistencije Rafaela Leaoa.

Drugi pogodak stigao je s bijele točke u 79. minuti kada je poslao Mirantea u krivu stranu. Inače, sva tri nastupa u Serie A Ibra je do sada odigrao od početka do kraja, jedino je u nedavnoj pobjedi protiv Celtica na otvaranju grupne faze Europske lige izašao u 65. minuti.

Strijelac je za Milan još bio i Saelemaekers, ponovno na asistenciju Leaoa na samom otvaranju drugoga dijela. Portugalac Rafael Leao odigrao je sjajan susret s dvije vrhunske asistencije. Po ocjenama talijanskih medija igrač utakmice. Jako dobro koristi izostanke Rebića zbog ozljede, priliku da se pokaže s novom minutažom. U zadnja tri kola ima dva pogotka i tri asistencije.


- Pričao sam dosta direktno s Rafom ovaj tjedan. Rekao sam mu što očekujem od njega i jako sam sretan s nastupom. Jako je mlad i snažan dečko. - rekao je Pioli o 21-godišnjem Portugalcu.


Sreća u ponedjeljak nije bila pretjerano na strani Milana. Osim izostanka Rebića, na dan utakmice otpao je i Gianluigi Donnarumma s pozitivnim nalazom na koronavirus, kao i mladi Jens Petter Hauge. Na vrata je tako stao Ciprian Tatarusanu, 34-godišnji Rumunj koji je ljetos stigao iz Lyona i upisao debi za zaborav. Pogriješio je kod prvog primljenog pogotka, nakon čega kao da je izgubio samouvjerenje pa ostaje osjećaj da bi rezultat bio bolji po Milan da je na vratima bio Donnarumma.

Strijelci su za Romu bili Džeko u 14., Veretout s bijele točke u 71. te Kumbulla za konačnih 3:3 u 84.


- Odlazimo zadovoljni s nastupom ali nećemo gledati na tablicu. Ne možemo sakriti razočarenje igrača nakon utakmice. Igrali smo protiv jakog protivnika. Koristili su prekide bolje od nas. Da se naučiti štogod iz ovog nastupa. Atmosfera u momčadi je pozitivna i skladna. - izjavio je poslije utakmice trener Milana Stefano Pioli.


Stao je Milanov stopostotni učinak, ali su i dalje na vrhu tablice Serie A s 13 bodova, dva ispred Napolija i Sassuola.
Pioli se dotakao i slabog nastupa rumunjskog vratara: - Greške su dio nogometa, promašio je loptu. Dobar je vratar, bio mu je debi što je možda utjecalo na njega. -, a o suđenju kaže: - Ne želim komentirati.

Na suđenje se nije htio obrušiti ni trener Rome Paulo Fonseca koji je čak stao u obranu Giacomellija.
- Nemam potrebe komentirati jer svi imamo dane kada griješimo. Na kraju krajeva, napravio je greške za obje momčadi. - kaže Fonseca.


- Dobra stvar je da smo zabili tri pogotka, ne baš dobra da smo primili tri. Utakmica je bila izjednačena. Dobro smo reagirali i pokazali hrabrost. Htio sam pobjedu, ali s obzirom na to da smo bili u zaostatku tri puta mislim da je rezultat pozitivan. - dodao je trener Rome koja je sada deveta s osam bodova.


Mladi albanski stoper u redovima Rome Marash Kumbulla koji je postavio konačnih 3:3 poslije utakmice se sjetio Ivana Jurića, njegovog prošlogodišnjeg trenera u Veroni.


- Jurić mi je dao samouvjerenje, jako sam napredovao tamo. Sada se nadam da ovdje u Romi mogu pomoći momčadi. - izjavio je Kumbulla.

Linker
23. travanj 2024 16:10