Igor Tudor i Giovanni Simeone
 REPORTER TORINO Nurphoto Via Afp
UŽIVA VELIKI RESPEKT

Najbolje ocijenjen u Serie A: Talijani slave hrvatskog trenera, pod njim briljira i sin Diega Simeonea

Izgubili su prve tri utakmice i bili uvjerljivo zadnji. A onda su odlučili angažirati našeg stratega
Piše: Zdravko Reić/Jutarnji listObjavljeno: 25. listopad 2021. 13:38

Igor Tudor, trener Verone, bere lovorike otkako je dobio novi angažman u Serie A. Njegova je momčad u posljednjem kolu pobijedila Lazio 4-1, pa je tako Tudor na šest utakmica sa svojom squadrom osvojio čak 11 bodova.

Na startu s Tudorom na klupi Verona je dobila Romu (3-2), Speziju (4-0) i sada Lazio, uz to su odigrali i dvije neriješene utakmice na gostovanjima kod Salernitane (2-2) i Genoe (3-3), a izgubili su od Milana (2-3). Prema svemu Tudor je preporodio Veronu koja je, prije dolaska našeg trenera, startala u prvenstvo s tri poraza i bila debelo na posljednjem mjestu.

Tudor uživa veliki respekt i u posljednjem je kolu najbolje ocijenjeni trener Serie A (protiv Lazija je zaslužio "osmicu"). Poslije pobjede protiv rimskog velikana posebno je blistao Giovanni Simeone zvani Cholito, sin Diega Simeonea, koji je postigao sva četiri gola. Tudor je izjavio:

- Ovo je kolosalna pobjeda, "ragazzi" su poslije gola Lazija, kad se naša prednost smanjila na 2-1, reagirali izvanredno, nisu posustali, nego smo "alla grande" zaključili utakmicu 4:1.

Tako je Verona Hellas na 11. mjestu s 11 osvojenih bodova odmakla od začelja i borbe za opstanak. I to, kako jednodušno zaključuju komentatori tri talijanska sportska dnevnika, isključivo zahvaljujući treneru Tudoru.

Linker
25. travanj 2024 17:20