MASSIMILIANO FERRARO Nurphoto Via Afp
KAKAV TANDEM!

Ovo su čekali svi koji vole Marija Mandžukića! Novi trener najavio ekspresni povratak Mandže na travnjak

Stefano Pioli je potvrdio mogućnost da odmah vidimo Mandžukića i Ibrahimovića zajedno.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. siječanj 2021. 14:38

U subotnjem susretu 19. kola talijanskog nogometnog prvenstva u kojem AC Milan na svom San Siru dočekuje Atalantu, mogao bi zaigrati ne jedan, već dva hrvatska nogometaša. I to samo u dresu domaćih. Jer, ukupno bi ih moglo biti četiri, da je Mario Pašalić zdrav, odnosno da Boško Šutalo nađe svoje mjesto u momčadi Atalante.

Ovako, uz povratnika nakon preboljenog koronavirusa, Antu Rebića, možda vidimo i Marija Mandžukića. Da bi bivši Vatreni mogao dobiti minute u susretu prve i šeste momčadi s ljestvice Serie A potvrdio je trener AC Milana, Stefano Pioli na press-konferenciji uoči utakmice.

- Mario je odmah uskočio u momčad, vidi se da ima taj europski mentalitet. Radio je u Italiji, nema nikakvog problema s njime. Fizički je dobro. Možda neće moći odmah odgovoriti svim zahtjevima jedne utakmice, ali bit će nam vrlo koristan. Imam dvije mogućnosti - ili ga ostaviti izvan momčadi za utakmice još jedno vrijeme, ili ga odmah ubaciti u vatru. Mislim da ću posegnuti za ovom drugom i ubaciti ga već sutra - rekao je Pioli.

Podsjetimo, 34-godišnji Mandžukić je u Milan stigao kao slobodan igrač, nakon raskida ugovora s katarskim Al Duhailom. Na stadionu Giuseppe Meazza ostat će najranije do 30. lipnja, a plasira li se njegov novi klub u Ligu prvaka, automatski će se aktivirati opcija produljenja na još jednu godinu. Pioli je pričao i o mogućnosti da upari Mandžu i Zlatana Ibrahimovića u napadu.

- Da, i to se može dogoditi. Ovisno o utakmici i protivniku prilagođavat ćemo pozicije napadača. Njih dvojica mogu igrati zajedno.

Mandžo je već u utorak, na dan kad je potpisao ugovor s Milanom trenirao u kampu Milanello, a u srijedu je zaigrao i na trening-utakmici protiv momčadi iz Milanove Primavere, talijanske lige za juniore. Odigrao je čitavih 60 minuta tog dvoboja.

U Milanovom sastavu za Atalantu neće biti četvorice ozlijeđenih igrača. To su Matteo Gabbia, Ismaël Bennacer, Alexis Saelemaekers i kapetan Alessio Romagnoli. Pod velikim upitnikom je i nastup Hakana Calhanoglua, a osim Ante Rebića, u konkurenciju se vraćaju i Rade Krunić te Theo Hernandez iza kojih je također proces oporavka od korone.

Linker
19. travanj 2024 19:47