ALBERTO PIZZOLI Afp
SADA JE I SLUŽBENO

Priznanje karijere za Marcela Brozovića: Vatreni proglašen najboljim veznim igračem u Italiji!

Serie A je kolo prije kraja proglasila najbolje nogometaše sezone, Hrvat je ponio laskavu titulu
Piše: SNObjavljeno: 20. svibanj 2022. 16:33

Marcelo Brozović je dobio veliko priznanje za svoju sezonu u Interu, zapravo može se reći najveće individualno priznanje njegove karijere. Naime, on je službeno izabran za najboljeg veznog igrača talijanskog prvenstva!

Serie A je službeno objavila najbolje igrače za ovu sezonu. Podijelila ih je po pozicijama pa su tako, uz Brozovića, svoje nagrade dobili Mike Maignan (za najboljeg vratara), Gleison Bremer (za najboljeg obrambenog igrača), Ciro Immobile (za najboljeg napadača) te Victor Osimhen (za najboljeg mladog nogometaša).

image

Marcelo Brozović je imao sjajnu sezonu

ISABELLA BONOTTO Afp

Nagrade su dodijeljene nakon analize podataka koje radi Stats Perform, a koji obuhvaćaju ne samo statističke podatke, nego i pozicioniranje igrače za vrijeme utakmice. Podaci se dobivaju korištenjem mnogobrojnim kamera koje su postavljene na talijanskim stadionima, a koji imaju Hawk-Eye sistem.

"Ova tehnologija nam omogućuje da analiziramo krucijalne stvari kao što su kretanje bez lopte kao i optimalno kretanje, odluke za vrijeme utakmice, kao i sudjelovanje u tehničkim postavkama momčadi", objasnili su iz Serie A.

Marcelo Brozović je ove godine odigrao 34 utakmice u Serie A, sve od prve minute. Postigao je 2 gola te imao 1 asistenciju, ali je puno važniji u ostalim aspektima igre. S prosječnom ocjenom 7,25 je, po Sofa Scoreu, četvrti najbolji igrač Intera, odnosno 16. u cijeloj ligi.

image

Marcelo Brozović ove sezone u Serie A

SOFA SCORE

Linker
15. travanj 2024 14:09