MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
ODUŠEVIO NASTUPOM

Rebić-manija u Milanu! San Siro skandirao hrvatskom napadaču, naklonio mu se i Pioli, pljušte komplimenti

Aktualni prvaci slavili su na otvaranju Serie A, a hrvatski napadač zabio je dva gola
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 14. kolovoz 2022. 09:35

Talijanski mediji ranije su izvještavali kako je Ante Rebić na pripreme za novu sezonu došao vrlo motiviran i s izraženom željom da povrati status koji je imao u Milanu. U prilog tome išli su i njegovi nastupi u pripremnim utakmicama (gdje je u pet susreta postigao dva pogotka i upisa dvije asistencije) – ali konačna potvrda ozbiljnosti njegovih namjera u novoj sezoni stigla je u jučerašnjem ogledu s Udineseom.

Momčad aktualnog talijanskog prvaka na otvaranju Serie A pobijedila je klub iz Udina rezultatom 4-2, a hrvatski napadač zabio je dva gola. Najprije je u 15. minuti iskoristio ubačaj Calabrije i sjajnu „poklopio“ loptu za 2-1, a potom je u 68., nakon dodavanja Brahima Diaza, lijevom nogom rasparao rašlje Silvestrijevih vrata za 3-2. Prema Sofascoreu, s ocjenom 8,3, bio je najbolje ocijenjeni igrač Milana.

Prvi pogodak Rebića pogledajte OVDJE, a drugi OVDJE.

image

Grafika za SN: SofaScore

SOFASCORE

Stefano Pioli osjetio je Rebićev momentum koji se stvarao tijekom priprema i dao mu priliku od prve minute, a stasiti Imoćanin odužio mu se na najbolji mogući način.

- Ante je vrlo jak igrač. Zna se kretati, zna zabiti, ima sve karakteristike da bude važan igrač. Radio je za momčad, dao nam je stvarno puno i stoga mu čestitam, rekao je 56-godišnji talijanski strateg nakon utakmice.

Šou kojeg je režirao 28-godišnjak je također izazvao oduševljenje i među navijačima. Nakon što je postigao drugi pogodak, San Sirom se orilo njegovo ime, a „Rebić-manija“ nije splasnula ni po završetku utakmice. Milan je, naime, sinoć na svom službenom Instagram profilu objavio njegovu fotografiju uz pitanje „kako biste ocijenili izvedbu ovog čovjeka?“.

„Rebić gori“, „devast-Ante“, „sjajno“, „apsolutno nevjerojatno“, „fantastično“, „veličanstveno“ samo su neki od stotina pozitivnih komentara oduševljenih fanova.

Linker
19. travanj 2024 09:00