MIGUEL MEDINA Afp
VELIKO SLAVLJE ATALANTE

Težak poraz Ibre, Mandže i Rebića: Hrvatski dvojac ušao i podignuo igru Milana, ali bilo je prekasno!

Mandžo je skoro zabio s prvim dodirom u dresu Milana, no to mu je s dobrom obranom uskratio Gollini
Piše: Hina/Slaven KižlinObjavljeno: 23. siječanj 2021. 20:21

Vodeći dvojac talijanskog nogometnog prvenstva, Milan i Inter, u svojim je susretima 19. kola osvojio samo bod, Milan je izgubio kao domaćin od Atalante sa 0:3 (0-1), dok je istovremeno Inter na gostovanju kod Udinesea odigrao samo 0:0.

Milan je večeras postao zimski prvak Serie A, prva momčad nakon prvih 19 kola, ali u posljednjem kolu prvoga dijela prvenstva doživjeli su težak poraz. Atalanta ih je u potpunosti deklasirala, uzela tri boda rezultatom 3:0 na San Siru.

image
MIGUEL MEDINA Afp

Momčad iz Bergama je predvodio sjajni Slovenac Josip Iličić kojeg Milanova oslabljena obrana nije mogla kontrolirati, uz njega su se u strijelce upisali još Romero i Zapata. Mario Mandžukić je upisao svoj debi za Milan, ušao je s klupe u 70. minuti i skoro zabio pri prvom dodiru s loptom. Ante Rebić je također ušao s klupe, dok Mario Pašalić zbog ozljede nije konkurirao za goste, a Boško Šutalo ostao je na klupi. Zanimljivo, Atalanta je s ovom pobjedom održala niz od sada sedam utakmica bez poraza u gostima kod Milana. Posljednji su put izgubili u siječnju 2014.

image
MIGUEL MEDINA Afp

Milanu je nedostajalo nekoliko bitnih prvotimaca. Kapetan Romagnoli i Saelemaekers su služili su suspenziju, a ni bolesni Calhanoglu i ozlijeđeni Bennacer također nisu konkurirali. S improviziranom postavom domaćini su ušli bolje u susret i u prvih nekoliko minuta ozbiljno prijetili. Ibrahimović je prijetio, kao i debitant u veznome redu Meite koji je imao dobru priliku nakon kornera, ali nisu uspjeli poentirati. Gosti su brzo preuzeli kontrolu i u 26. minuti zasluženo poveli preko Argentinca Romera koji je zabio glavom nakon prekida.

Iličića su pri kraju prvoga dijela centimetri dijelili od iznuđenog jedanaesterca, ali uz pomoć Kessieja ga je uspio iznuditi rano u drugome dijelu. Milanov se veznjak neoprezno išao ograditi i laktom udario Slovenca u lice. Iličić je u 52. sigurno realizirao kazneni udarac i prelomio utakmicu.

Hrvatski dvojac Mandžukić i Rebić zajedno je ušao u igru u 70. minuti nakon čega se Milan odmah vidno podigao. Mandžo je skoro zabio s prvim dodirom u dresu Milana, ali to mu je s dobrom obranom uskratio Gollini. Milan se u ovom periodu odlučio igrati na sve ili ništa i ostavio puno prostora u obrani, što je Atalanta iskoristila da postavi konačnih 3:0. Duvan Zapata je prvo pogodio vratnicu u 74. minuti, a onda uspio iskoristiti zicer u 77.

- Odigrali smo jako dobru utakmicu u svakom aspektu. Imali smo puno prilika, dobro smo se branili i to sve protiv najbolje momčadi u Italiji trenutno - rekao je nakon pobjede Iličić i dodao: - Sretan sam jer mogu igrati nogomet, to je stvar koju najviše volim poslije svoje obitelji.

Na sreću za Milan, Inter ponovno nije iskoristio priliku da sjedne na vrh tablice, jučer su na gostovanju kod Udinesea zaradili samo jedan bod i propustili priliku da se bodovno izjednače s rivalom. Susret je završio bez pogodaka, a da bi stvari bile još gore za Inter, Antonio Conte je zbog prigovora zaradio crveni karton u sudačkoj nadoknadi pa će morati odraditi i suspenziju. Nerazzurrima kreacija nije bila na nivou, no nije pomogao ni raspoloženi vratar Udinesea Juan Musso. Marcelo Brozović je odigrao cijeli susret, dok je Ivan Perišić ušao s klupe.

Paulo Fonseca si je kupio nešto vremena na klupi Rome s pobjedom protiv Spezije u kaotičnoj završnici. Slavili su s 4:3 i osvetili sramotni poraz u Copi Italiji. Romin nastup međutim, pogotovo što se obrane tiče, je bio veoma nesiguran.

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 19. kola talijanskog nogometnog prvenstva Fiorentina je na svom terenu svladala Crotone s 2:1.

Domaći su do prednosti od 2:0 stigli u prvom poluvremenu preko Bonaventure (20) i Vlahovića (32), da bi u nastavku nadu Crotoneu vratio Nwankwo (66).

Ovom pobjedom Fiorentina je stigla na 12. mjesto sa 21 blodom, dok je Crotone ostao na dnu sa 12 bodova, jednim manje od pretposljednje Parme.

Linker
20. travanj 2024 18:42