Igor Tudor
 VINCENZO PINTO
JE LI TU PROBLEM?

Tko je uopće trener Juventusa? Sav posao oko taktike radi Tudor, Pirlo uopće ne priča o igri

Juventusova igra predmet je brojnih kritika čak i odanih navijača koji su navikli na naslove prvaka.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. studeni 2020. 20:24

Situacija u kojoj se trenutno nalazi deveterostruki uzastopni talijanski prvak, za njega nije dobra. Juventus je nakon remija kod Beneventa (1:1) ostao na četvrtom mjestu Serie A sa šest bodova zaostatka za vodećim AC Milanom. Bianconeri su u prvih devet kola ostvarili više remija u odnosu na pobjede, a iako su bez poraza, to je malokome utješna nagrada.

Nakon utakmice s Beneventom talijanski list Corriere della Sera objavio je insajdersku informaciju iz svlačionice Juventusa. Neki se igrači, naime, žale na zbunjenost. Kako, ako se zna da je unutar kluba hijerarhijska ljestvica dobro posložena... Ili možda nije?

Pritužbe igrača idu u smjeru trenera Andree Pirla. Nekadašnja klupska legenda koja je kratko bila trener juniorske momčadi, očito ne vodi brigu o taktičkom rasporedu. Igračima taktički ravna Pirlov prvi pomoćnik i bivši trener Hajduka Igor Tudor, a za vrijeme utakmice igrači dobivaju savjete od Roberta Baronija, trenera zaduženog isključivo za taktičke zamisli.

Takav prijenos informacija od jedne do druge osobe u stručnom stožeru Juventusa očito ne pogoduje dobroj formi igrača, pa se neki igrači poput Paula Dybale i Dejana Kuluševskog osjećaju zbunjeno, s obzirom na to da ne znaju što se u pojedinim trenucima zapravo od njih očekuje.

Linker
19. travanj 2024 19:06