SPADA/LAPRESSE/PROFIMEDIA Spada/Lapresse/Profimedia
DEBI IZ SNOVA

VIDEO: Tudor srušio Mourinha! Pogledajte golove s lude utakmice u Veroni

Hrvatski trener prvi je koji je ove sezone u Serie A zaustavio Romu
Piše: Sportske novosti, HinaObjavljeno: 19. rujan 2021. 20:07

Hrvatski nogometni trener Igor Tudor odlično je startao na klupi Verone, u susretu 4. kola talijanskog prvenstva na domaćem je terenu svladao Romu s 3-2 (0-1).

Uoči ovog dvoboja Verona je bila bez bodova, dok je Roma, koju od ove sezone vodi karizmatični Jose Mourinho, imala stopostotni učinak. Nakon prvih 45 minuta gosti su i vodili lijepim pogotkom petom Pellegrinija (36). No, početkom nastavka Verona je preokrenula preko Baraka (49) i Caprarija (54), na 2-2 je nespretnom reakcijom pred svojim golom poravnao Ilić (57-ag), ali njegovu pogrešku ispravio je kapetan Faraoni (63) izvrsnim pogotkom za konačnih 3-2.

Bivši hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić igrao je za Veronu od 54. minute.

Ovom pobjedom Verona je skočila na 14. mjesto s tri boda, dok je Roma propustila preuzeti čelo ljestvice, ostala je na devet bodova, jednom manje od prvog Intera.

Čini se kako Mourinhu baš i ne leže hrvatski stručnjaci. Nakon što mu je Dinamo, tada s Krznarom na klupi Modrih, a Joseom na onoj Tottenhama, zadao posljednji europski poraz, sada mu je i prvi u ovoj sezoni Serie A nanio Tudor.

GOL ROME ZA 0:1 POGLEDAJTE OVDJE

GOL VERONE ZA 1:1 POGLEDAJTE OVDJE

GOL VERONE ZA 2:1 POGLEDAJTE OVDJE

GOL ROME ZA 2:2 POGLEDAJTE OVDJE

GOL VERONE ZA 3:2 POGLEDAJTE OVDJE

Šok-terapija trenerskom smjenom upalila je i u Cagliariju koji je pod vodstvo Waltera Mazzarija osvojio bod na gostovanju kod Lazija u Rimu odigravši 2-2. Lazio je poveo golom Immobilea (45), Joao Pedro (46) i Balde (63) su okrenuli na 1-2, da bi Cataldi (83) postavio konačnih 2-2.

Za Cagliari, koji je ostao 18., ovo je drugi bod u sezoni, dok je Lazio šesti sa sedam bodova.

Hrvatski stoper Martin Erlić zbog ozljede zadnje lože lijeve noge morao je biti zamijenjen u 23. minuti utakmice u kojoj je Spezia kao gost svladala Veneziju s 2-1 (1-0). Spezia je povela golom Bastonija (14), na 1-1 poravnao je Ceccaroni (59), da bi u posljednjoj minuti sudačke nadoknade Bourabia (90+4) izvanrednim udarcem s više od 20 metara osigurao tri boda za gostujući sastav. Spezia je ovom pobjedom skočila na 13. mjesto s četiri boda, jednim više od 16. Venezije.

Ranije u nedjelju Sampdoria je s uvjerljivih 3-0 (1-0) kao gost svladala Empoli. Dvostruki strijelac bio je Caputo (31, 52), a konačni rezultat postavio je Candreva (70). Sampdoria je 11. s pet bodova, dok je Empoli 17. s tri.

Linker
19. travanj 2024 19:21