FILIPPO MONTEFORTE
PODJELA BODOVA U RIMU

Želi li netko zaprijetiti Juventusu? Nakon remija Atalante do mršavog boda došao je i Inter

Roma i Inter su na Olimpicu odigrali 2:2 pa će na braniku zanimljivosti Serie A ostati Lazio.
Piše: HINAObjavljeno: 20. srpanj 2020. 00:06

Nogometaši drugoplasiranog sastava talijanskog prvenstva Intera nisu se uspjeli približiti vodećem Juventusu na tri boda razilke, oni su na gostovanju kod Rome u 34. kolu odigrali 2-2 (1-1).

Inter je poveo golom De Vrija (15) koji je bio najviši u skoku nakon udarca iz kuta, no Roma je poravnala u samoj završnici prvog poluvremena preko Spinazzole (45+1), a dojam je kako je sudac Di Bello pogriješio jer u začetku akcije Rome nije dosudio prekršaj na Lautaru Martinezu.

U nastavku je Roma stigla i do prednosti golom Mhitarjana (57), a Inter je još jednom oštećen u 70. minuti kada nije dobio kazneni udarac iako je Eriksenov pokušaj iz slobodnog udarca igrač Rome u živom zidu evidentno zaustavio rukom. Ioak, Inter je pred sam kraj utakmice ipak dobio kazneni udarac jer je Spinazzola u 87. minuti promašio loptu i pogodio Mosesa u nogu, a siguran izvođač najstrože kazne za konačnih 2-2 bio je Lukaku (88-11m).

Marcelo Brozović odigrao je čitav susret za Inter dok je Nikola Kalinić ostao na klupi Rome.

Drugi Inter sada ima 72 boda, pet manje od vodećeg Juventusa koji će u ponedjeljak igrati protiv Lazija, a jedan više od treće Atalante, dok je Roma peta sa 58 bodova, dva više od šestog Milana i sedmog Napolija.

Ranije u nedjelju su nogometaši Genoe napravili veliki korak ka ostanku u prvoj talijanskoj ligi 2-1 (1-0) domaćom pobjedom protiv izravnog konkurenta Leccea. Uoči ovog susreta 17. Genoa imala je 30 bodova, jedan više od 18. Leccea koji se nalazi u zoni ispadanja, pa je domaći sastav ovom pobjedom stekao četiri boda prednosti prije posljednja četiri kola. Genoa je povela vrlo rano golom Sanabrije u 7. minuti, a gosti su imali idealnu priliku za poravnanje u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela. No, kapetan Leccea Mancosu nije iskoristio kazneni udarac. Ipak, upravo je Mancosu u 60. minuti poravnao na 1-1, ali gosti nisu uspjeli sačuvati bod, u 81. minuti je udarac Jagiella sa 25 metara pogodio vratnicu i zatim se odbio u leđa vrataru Leccea Gabrielu koji je ležao na travi i odbila se u gol.

Karlo Letica branio je svih 90 minuta u novom porazu SPAL-a, ovoga puta izgubio je sa 1-2 (1-0) na gostovanju kod Brescije u susretu za izbjegavanje posljednjeg mjesta. SPAL je poveo preko Daba (42) pred kraj prvog poluvremena, a u nastavku je preokret domaćima s dva gola osigurao Znrhal (69, 90+3). Pretposljednja Brescia sada ima 24 boda, pet više od posljednjeg SPAL-a.

SPAL je nakon 34. kola i teoretski izgubio izglede za ostanak, dok Bresciji treba čudo za spas jer četiri kola prije kraja zaostaje devet bodova za Genoom.

Milan Badelj ostao je na klupi Fiorentine koja je sa 2-0 (1-0) svladala Torino autogolom Lyanca (2-ag) i golom Cutronea (75).
Napoli je golom Politana (90+5) u petoj minuti sudačke nadoknade stigao do 2-1 (1-1) domaće pobjede protiv Udinesea. Poveo je Udinese preko De Paula (22), a poravnao je Milik (31).

U prvoj utakmici nedjeljnog programa Sampdoria je kao gost velikim preokretom svladala Parmu sa 3-2 (0-2). Parma je nakon prvih 45 minuta vodila 2-0 golom Gervinha (18) i autogolom Bereszynskog (40-ag), ali u nastavku su Chabot (48), Quagliarella (69) i Bonazzoli (78) kreirali preokret.

Linker
20. travanj 2024 07:10