DANIEL ROLAND Afp
GLAVE ‘NA PANJU‘

Drama u Njemačkoj! Izbornik na odlasku, ‘pedala‘ prijeti još jednoj legendi: ‘Doživjeli smo veliko razočaranje‘

‘Nakon ovog debakla ostalo nam je još samo 18 mjeseci do Europskog prvenstva‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 02. prosinac 2022. 17:32

Glave njemačkog izbornika Hansi Flicka i izvršnog direktora reprezentacije Olivera Bierhoffa su "na panju" i već idućeg tjedna mogla bi se znat njihova konačna sudbina. Nakon neuspjeha u Kataru i drugog uzastopnog Svjetskog prvenstva kojeg je Njemačka završila već u skupini upalili su se svi alarmi.

Europsko prvenstvo za dvije godine igra se upravo u Njemačkoj i novi rezultatski podbačaj bio bi neprihvatljiv. Flick i Bierhoff ugovorom su sa savezom vezani do završetka Eura, no sve je izvjesnije kako ga neće ni dočekati na svojim funkcijama.

Predsjednik njemačkog nogometnog saveza Bernd Neuendorf prije neočekivano ranog povratka iz Dohe nije mogao dati nikakve garancije o budućnosti dvojca za kormilom reprezentacije s kojim će za nekoliko dana sjesti za stol.

image
INA FASSBENDER Afp

- Moje očekivanje od sportskog rukovodstva je da na sastanku predstave analizu turnira. Ali također da sagledaju perspektive za vrijeme nakon SP-a s pogledom na Europsko prvenstvo. Doživjeli smo veliko razočaranje, eliminacija s turnira nas strašno boli, ali uvijek moramo gledati unaprijed - kazao je.

U međuvremenu sve su glasniji oni koji traže ostavku Flicka.

- Ne dolazi u obzir da nastavimo s ovim izbornikom. Nakon ovog debakla ostalo nam je još samo 18 mjeseci do Europskog prvenstva - kazao je nekadašnji njemački reprezentativac Dietmar Hamann.

Linker
18. travanj 2024 16:39