Ozlijeđeni Yasser Al-Shahrani

 KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
LIJEČNIČKI NALAZI

Drama u velikom slavlju: Saudijski kralj poslao zrakoplov po teško ozlijeđenog heroja! Ima višestruke prijelome...

Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 22. studeni 2022. 22:34

Saudijska Arabija u utorak je proživjela najljepše nogometne trenutke u povijesti nacije. Velikim preokretom srušili su Argentinu (2:1) na iznenađenje cijele sportske javnosti, dokazavši još jednom da ‘najvažnija sporedna stvar na svijetu‘ ispisuje nevjerojatne priče, koje svoj kraj ne moraju nužno naći na individualnoj kvaliteti pojedinaca ili novčanoj vrijednosti. Samo Lionel Messi vrijedi dvostruko više (50 milijuna eura) od cijele posade Arabijaca pozvane u Katar.

Slavlje koje je potaklo suze radosnice milijunima ponosnih navijača Saudijske Arabije, te natjeralo državne službenike na proglašenje nacionalnog praznika, ipak nije bilo savršeno.

image
JUAN MABROMATA Afp
image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

Trijumf je obilježila teška ozljeda Yasira Al Shahranija. Lijevi bek reprezentacije krajem utakmice (90+5‘) izišao je iz igre zbog nezgodnog sudara s vratarom Al Owaisom. Drugi sudionik nesretne povrede odmah je signalizirao svojima da pošalju medicinsko osoblje na teren, a čim su se igrači počeli hvatati za glavu bilo je jasno da se ne radi o redovnoj ozljedi.

image
GLYN KIRK Afp
image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

Mediji Bliskog istoka potvrdili su da je pretrpio prijelom čeljusti i kostiju lijeve strane lica. Potrebna mu je brza kirurška intervencija zbog unutarnjeg krvarenja.

Odmah je reagirao Mohammed bin Salman, saudijski vladar i kralj Saudijske Arabije i vlasnik Newcastlea. Naredio je hitan prijevoz Al Shahranija u Njemačku privatnim zrakoplovom, tamo će započeti s liječenjem i tretmanom. Saudijci su postali vlasnici najvećeg iznenađenja katarskog Mundijala, ali i prve teške ozljede na ovom natjecanju.

Linker
26. travanj 2024 00:51