ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
MENADŽERI TVRDE

Hoće li Luka Modrić ukazati Perezu da je Gvardiol igrač za Real Madrid? ‘Na ljeto će otići za ogromnu cifru!‘

Gvardiol bi trebao postati stoper koji će biti najviše plaćen u povijesti nogometa
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. prosinac 2022. 09:45

Real Madrid je najveći klub na svijetu, tko zna... Možda ću jednog dana tamo igrati. Volio bih to. Te rečenice Joška Gvardiola osvanule su u Španjolskoj nakon što se Hrvatska plasirala u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Zaintrigirale su maštu mnogima, sasvim logično. Mladi 20-godišnji hrvatski stoper je vruća priča ovog Mundijala, pa mogli bi čak kazati - najvatrenija. Niti jedan mladi igrač u Kataru nije pokazao takav nogomet kakav je pokazao naš Joško. Kad se radi o stoperu u tim mlađahnim godinama, a takve vanserijske kvalitete, onda je jasno da će mnogi klubovi stajati u redu kako bi ga doveli u svoju ‘štalu‘. Mnogi, vrlo ozbiljni nogometni stručnjaci kazati će da je već sad Gvardiol među najboljim svjetskim stoperima, a neki će čak posegnuti i rečenicom; ‘najbolji je na svijetu‘.

Real Madrid? O da, zašto ne? Moguće jest da bi se Kraljevski klub itetako i to pod hitno uključio u borbu za dovođenjem našeg Joška. Gledajmo to i na ovaj način. Kraljevi u Luki Modriću već imaju jednog Hrvata koji je osvojio Zlatnu loptu. Vatrenu kapetan je bio prvi Hrvat s tim priznanjem. Kako igra i kakva mu se još sjajnija budućnost predviđa, nije nemoguće, dapače, sasvim je moguće da Gvardiol bude drugi Hrvat s Zlatnom loptom. Pa, kad je već ‘pokupio‘ Modrića, onda bi Real sigurno vrlo rado doveo u svoje redove stopera koji može biti dugogpodišnje rješenje kao što je to recimo recimo na toj poziciji bio Sergio Ramos. I da, Real to može platiti...

image
JEWEL SAMAD Afp

Trenutačna cijena Joška Gvardiola na Transfermarktu iznosi 60 milijuna eura. Kad pogledate krivulju rasta njegove cijene, onda vidite da je lansirana u nebo kao neka najsofisticiranija raketa. Ukoliko Hrvatska bude i dalje dobro gurala u Kataru, a Joško kao do sada igrao pa gotovo savršeno, onda bi se njegova cifra moglo uskoro pretvoriti u onu od - 100 milijuna eura!

- Uvjeren sam da će Gvardiol uskoro vrijediti 100 milijuna eura! Hary Maguire je svojevremeno prodan za 90 milijuna eura u Manchester United, po svemu bi Gvardiol trebao preskočiti tu cifru i dohvatiti ‘stotku‘ - kaže nam mladi hrvatski menadžer Matej Škegrož

Gvardiol bi trebao postati stoper koji će biti najviše plaćen u povijesti nogometa. Naravno da su one rečenice s početka teksta nekako u prvi plan gurnule Real, čija je klupska legenda naš Luka Modrić od kojeg u kraljevskom klubu iz prve ruke mogu saznati sve o Jošku. Ali ne treba smetnuti s uma da će i mnogi drugi europski velikani posegnuti za Gvardiolovim brojem. Neki naši izvori iz Njemačke nam kazuju da je Bayern spreman krenuti u ogromni financijski izdatak kako bi ga iz Leipziga doveo u Munchen. Tako bi Joško priču nastavio u Bundesligi.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Međutim, prije nekog vremena, stigla je vrlo ozbiljna priča o zainteresiranosti Chelseaja. Priča je išla za tim da će se o transferu našeg mladog stopera razgovarati odmah nakon Mundijala, te da su londonski pregovarači već spremni, u niskom startu. Neki izvori tvrde da je Graham Potter već izabrao. Trener Chelseaja misli da je Gvardiol idealan za obranu s trojicom u liniji. Lani je Leipzig odbio 80 milijuna za Joška, pa će sada trebati i veća ponuda. Ali po istom izvoru, javili su se i PSG i Tottenham koji ne misle odustati, ali Chelsea (koji je već potpisao Nkunkua) želi s Gvardiolom dovršiti taj paket-transfer.

- Transfer Gvardiola težak 100 milijuna eura ili čak više mogao bi se dogoditi već u ovom zimskom mercatu. Jer povijest nas je učila da su se najbolji transferi radili nakon europskim i svjetskih prvenstava. A ovaj zimski prijelazni rok jest zapravo - ljetni. Jer se Mundijal igra u ovom razdoblju. Gvardiol je vrhunski igrač, fantastične lijeve noge, a tako mlad... To je najveća moguća prilika i mislim da bi mogao za još neviđeni iznos za stopera otići iz Leipziga - zaključuje Škegro

image
GLYN KIRK Afp

A druge strane, zanimljivo je i mišljenje Andija Bare, vlasnika menadžerske agenicije Niagara Sports, čovjeka koji je prvi vrhu svjetskih zastupnika nogometaša i koji je posljednjih godina sudjelovao praktički u svim najvećim transferima hrvatskih ali i drugih poznatih svjetskih nogometaša. Recimo, on je menanžer Danija Olma koji je iz Dinama otišao u Leipzig, klub u kojem igra i Gvardiol. Uostalom, kod Joškovog transfera bio je u ekipi s Gvardiolovim menadžerom Marijanom Šišićem i Željkom Golubom.

- Moje je mišljenje da Joško ove zime neće napustiti Leipzig. Pa tek ke prije nekog vremena potpisao novi ugovor do 2027. godine. Nema tih novaca za koje bi ga Leopzig sada pustio. Držim da bi Joško za još veću cifru od one koja bi se sada mogla dobiti transfer mogao napraviti idućeg ljeta. Njegova cijena samo će rasti - kazao nam je Bara

Izgleda da bi vrlo brzo mogli saznati gdje će završiti jedan od najboljih, ako ne i najbolji stoper na Globusu.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Je li srpski izbornik Dragan Stojković genijalac ili blefer i kako je moguće da je Srbija pokazala toliko taktične nediscipline na Svjetskom prvenstvu? To je bila glavna tema današnjeg Mundocasta u kojem nam je u gostima bio trener Ivica Landeka. S njim smo pričali i o Hrvatskoj, ali i utakmicama osmine finala Mundiala. Pogledajte Mundocast:

Linker
24. travanj 2024 11:38