PRESSINPHOTO SPORTS AGENCY/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
LOŠE PROGNOZE

Horor za zvijezdu Barcelone! Teren napustio u 30. sekundi, operacija je nužna, SP pod upitnikom

Između ostalog, mladi stoper propustit će i El Classico te dvomeč s Interom
Piše: SNObjavljeno: 26. rujan 2022. 18:57

Piše: Marko Crnjak

Reprezentativci Urugvaja u petak su odradili pripreme uoči Svjetskog prvenstva u vidu prijateljskog ogleda s Iranom. Poraz od 1:0 nije jedino što treba zabrinjavati momčad iz Južne Amerike, jer nesretne vijesti stigle su iz Španjolske. Barcelonin stoper Ronald Araujo bit će podvrgnut operaciji mišića natkoljenice zbog puknuća tetive, potvrdio je klub, a prenijeli vodeći španjolski mediji.

Araujo je već u 30. sekundi susreta s Iranom stao s igrom uz bolnu grimasu na licu. Počeo je lagano šepati po terenu, a potom bespomoćno legao na travnjak i dozvao medicinsku pomoć. Uspio je s terena izaći bez pomoći nosila, stoga ozljeda nije djelovala ovako ozbiljno. U međuvremenu se vratio na preglede u Barcelonu, gdje su prosudili da je operacijski zahvat nužan i zakazali termin u Finskoj.

Koliko će 23-godišnjak dugo izostajati? Iz tabora Barce otkrit će "više o tome kada operacija završi", ali aktivirali su se izvori bliski klubu. Mundo Deportivo prvo je naveo da će odmor trajati oko šest tjedana, što bi značilo da se Araujo vraća 10a-ak dana uoči Svjetskog prvenstva u Kataru koje je na rasporedu od 20. studenog. Drugi tamošnji list, ugledni ESPN, saznao je još pesimističnije prognoze. Kažu da "bi Araujo mogao propustiti sve klupske utakmice do kraja godine, jer oporavak će vjerojatno trajati 10 do 12 tjedana".

image

Ronald Araujo u dresu Urugvaja

MARIANA GREIF/AFP/PROFIMEDIA

Koji god od ponuđenih scenarija bio točan, urugvajski izbornik Diego Alonso je u problemu. U prvom će njegov stoper u Katar stići praktički iz bolničkog kreveta, bez ijedne odrađene pripremne utakmice, dok još crnji scenarij znači da će cijelo prvenstvo popratiti "iz udobnosti" istog. I Xaviju Hernandezu smrklo se pred očima. Njegovoj Barceloni slijedi zahtjevan raspored - u idućih mjesec dana nastupaju šest puta, između ostalog čeka ih Real Madrid na Santiago Bernabeu i dvomeč u Ligi prvaka s Interom koji je, sudeći po trenutnoj situaciji, najveći Barcin rival u borbi za prolaz neugodne skupine s Bayernom na vrhu i Viktorijom Plzen na začelju.

Dok napad i veza funkcioniraju savršeno, defenzivni red Katalonaca još traži udarnu četvorku, a upravo je Araujo počeo dobivati mnoge zadaće i značajnu minutažu. Stoper se nametnuo i kao moguće rješenje na poziciji desnog beka, "rak rani" Xavijeve postrojbe. Nevolja obično ne dolazi sama, pa tako nije ni ova. Liga nacija u većoj ili manjoj mjeri oštetila je još četvoricu igrača s Camp Noua.

image

Ronald Araujo u dresu Barcelone

URBANANDSPORT/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

I dok blaže povrede nizozemskog dvojca Frenkieja de Jonga i Memphisa Depaya te francuskog napadača Ousmanea Dembelea zahtijevaju kratko vrijeme oporavka, još jedan stoper- Jules Koundé - pod znakom je upitnika sve do sredine listopada i El Classica, uključujući taj derbi i Ligu prvaka. Branič Francuske zaradio je ozljedu bedra tijekom utakmice s Austrijom prošlog četvrtka i također je uz stopersku poziciju igrao na desnom beku Barcelone.

Linker
24. travanj 2024 19:11