ANTE CIZMIC Cropix
NASMIJAO SVE U STUDIJU

Jeličić razmontirao lažne hrvatske navijače u prijenosu uživo: ‘Ma dobili su neki cener u padže!‘

Bivši hrvatski reprezentativac sarkastičnim se komentarom osvrnuo na tzv. sendvič navijače
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 24. studeni 2022. 08:58

Hrvatska je u prvoj utakmici skupine F protiv Maroka odigrala remi bez pogodaka. I dok je na terenu to sve izgledalo izjednačeno, na tribini su naši navijači bili potpuno izdominirani. ‘‘Poraz u podršci‘‘ jasniji je jer su Arapske zemlje ovdje praktički na domaćem terenu, deseci tisuća Marokanaca, Tunižana i Saudijaca okupirali su stadione na SP-u.

Nisu pomogli ni „plaćenici”, a bilo ih je mnogo, na svim tribinama. Pravih hrvatskih navijača bilo je prema očekivanju cca 1500, a ostali u hrvatskim dresovima bili su radnici imigranti, tzv. plaćeni navijači iz Indije, Pakistana, Nepala, Šri Lanke, Filipina. Medijima kruže priče kako su za navijanje od organizatora nagrađeni dnevnicama od 10 dolara. Za vrijeme emisije Qatara koja na HRT-ovom programu prati utakmice Svjetskog prvenstva uz popratni sadržaj nakon i prije održavanja istih, voditeljica je intervjuirala nekoliko Indijaca u kockastim dresovima:

Navijate za Hrvatsku? - upitala je voditeljica

Da, da naravno! - glasno odgovara gospodin odjeven u naša nacionalna obilježja

Kako to?

Znate, Hrvatska je moj omiljeni tim - nastavlja sa svojim odgovorima navijač koji se nakon toga samo nastavio smješkati i klimati glavom.

U ranije spomenutoj emisiji Qatari svoj je stav iznio bivši hrvatski nogometaš Joško Jeličić, "Pa uobičajeno je da imamo navijače u Indiji", sarkastičnim je komentarom nasmijao sve u studiju pa nastavio:

"Vjerojatno je bio ‘‘cener u padže i navijaj", referirajući se na glasine o plaćenom navijanju za reprezentacije na prvenstvima kojima su organizatori naumili popuniti prazna mjesta na stadionima s obzirom na to da se radi o vrlo ekskluzivnoj destinaciji koja nije svakome prihvatljiva.

"Izbornik Zlatko Dalić će sigurno promijeniti dva igrača za utakmicu protiv Kanade". Tim riječima je Nikola Jurčević najavio drugu utakmicu Vatrenih na SP-u u Kataru. O kojim se igračima radi, što očekuje od utakmice protiv Kanade, a što je bilo najgore protiv Maroka pogledajte u našem Mundocastu:

Linker
10. travanj 2024 12:40