ANDY BUCHANAN Afp
KAPETAN ZA SN

Modrić najavio SP u Kataru: ‘Momcima koji idu prvi put poručujem jednu stvar...‘

‘Prvi favoriti? Ima ih više, uglavnom uvijek isti. Brazil, Francuska, Argentina, Španjolska...‘
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 04. srpanj 2022. 11:33

Luka Modrić u ekskluzivnom je intervjuu za Sportske novosti (1. DIO, 2. DIO) progovorio o brojnim temama, a dotaknuo se i nadolazećeg Svjetskog prvenstva u Kataru.

Nedavno ste kazali da Argentinu vidite u velikom iskoraku?

- Gledao sam ih više puta i spoznao da su doista snažni. Igraju tehnički izvrsno, čvrsti su u duelima, rastrčani i kompaktni, s više klasnih igrača, izvrsnim golmanom i izbornikom, a povrh svega imaju Messija! I što sam još primijetio - imaju odličan ambijent, druže se i izvan terena, ljetuju s obiteljima. Sve je to veliki plus reprezentaciji.

Prvi favoriti?

- Ima ih više, uglavnom uvijek isti. Brazil, Francuska, Argentina, Španjolska, pa su tu uvijek Nijemci, Belgija je snažna...

Hazard se napokon diže u formi?

- Eden je veliki igrač kojeg su ozljede u Realu jako sputale. Sada je riješio i metalnu pločicu koja je bila u zglobu i pravila mu probleme. Vidi se da je već podigao razinu igre. Bude li sve u redu sa zdravljem, bit će novo pojačanje za Real. Njemu je tek 30 godina.

Slijedi vam četvrto SP. S kojom emocijom ćete u Katar?

- Kako je sve to prošlo, čini mi se da sam jučer debitirao u Njemačkoj 2006. godine. Emocija je ista, najsnažnija nogometna i osobna. Pamtim svaki tren iz Njemačke, kao i iz Brazila i pogotovo Rusije. Jedva čekam Katar i poručujem momcima koji će ići prvi puta, kao i svima - pripremimo se maksimalno i fokusirajmo na taj cilj da bismo opet živjeli mjesec nezaboravnih doživljaja!

Linker
18. travanj 2024 10:05