Kylian Mbappe

 FRANCOIS-XAVIER MARIT Afp
JUNAK DANA BY SMOKI

Pariški princ ima samo 23 godine, a na Mundijalima je već zabio gotovo koliko i Messi te Ronaldo

Briljirao je i protiv Danaca. Francuzi su osigurali prolazak u osminu finala, a on je zabio oba gola
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 26. studeni 2022. 22:04

Ove sezone za njega se vezuje mnogo negativnih osobina, na kraju krajeva, izabrao je zaradu i moć prije kluba u čijem je dresu od malena želio nastupati, što se ljubiteljima nogometne igre baš i nije dopalo. ‘Pariškom princu‘ Kylianu Mbappéu publika možda nije naklonjena kao ranije, ali to ne mijenja činjenicu da se radi o fenomenalnom igraču.

Mbappé je u suradnji s Theom Hernandezom kreirao, a potom uspješno realizirao ‘školsku akciju‘ za vodstvo protiv Danske (61.), a potom i presudio pravovremenim ulaskom na ubačaj Antoinea Griezmanna (86.) za konačnih 2:1.

image
GIUSEPPE CACACE Afp

Podatak da s 23 godine nastupa na drugom Svjetskom prvenstvu, a prvo je osvojio, govori sam za sebe. S dva gola postignuta protiv Danske, uz jedan iz prošlog ogleda s Australijom (4:1), Mbappé je stigao do sedmog pogotka na Svjetskim prvenstvima.

Drugim riječima, Kylian Mbappé na najvećem nogometnom natjecanju već sada je zabio samo gol manje od Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Prije četiri godine, kada je zabio Hrvatskoj posljednji gol u 4:2 pobjedi, iz Rusije je izašao kao svjetski prvak i najbolji mladi igrač prvenstva.

image
FRANCOIS-XAVIER MARIT Afp

- U svijetu nogometa ne želim biti samo prolaznik. Postati prvak svijeta? Mislim da to šalje veliku poruku, a želim biti još bolji – rekao je nakon SP-a 2018. kao 19-godišnjak.

Od tog momenta, Mbappé je s PSG-om osvojio ukupno 9 trofeja (po tri naslova Ligue 1, Kupa i Superkupa Francuske). Četiri sezone u nizu najbolji je strijelac francuske lige (33, 18, 27, pa 28 golova), a na ovaj Mundijal došao je u punoj snazi i s jednim ciljem – obraniti titulu.

image
GIUSEPPE CACACE Afp

Linker
24. travanj 2024 11:07