FABRICE COFFRINI Afp
ZABRINUO SVE

SAD u panici: ‘Captain America‘ ih odveo u osminu finala pa završio u bolnici, poznata je težina ozljede

Amerikanci dosta očekuju od svojih nogometaša, a Pulišić nije jedini koji se ozlijedio.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. studeni 2022. 07:56

Christian Pulišić je zabio je jedini gol u utakmici s Iranom i tako Ameriku odveo u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Ipak, nesretni se Amerikanac hrvatskih korijena pri tome zabio u golmana Irana Alirezu Beiranvanda i morao je napustiti igru.

Izgleda da Amerikanci neće dugo biti bez svojeg ponajboljeg igrača, a u to ih je ubrzo uvjerio i sam Pulišić koji je na društvenim mrežama poslao poruku kako će "biti spreman u subotu" i poručio im da ne brinu, a isto je potvrdio i njegov suigrač Weston McKennie.

"Poslao sam mu poruku da vidim kako je, a on mi je rekao da će biti sto posto spreman za subotu", rekao je McKennie.

Pulišić je sve zabrinuo nakon što se sudario s golmanom Irana i ostao dugo ležati dok su njegovi suigrači proslavljali njegov gol. Kasnije se pridigao, pa čak i vratio u igru nakon pružanja pomoći, no na poluvremenu je zamijenjen. Kasnije je prevezen u bolnicu gdje je utvrđeno da ima kontuziju zdjelice.

image
FABRICE COFFRINI Afp

"Jako smo mu zahvalni što se bacio tamo. Na kraju je to bio zabrinjavajuć trenutak, ali uspjeli smo proći i jako smo uzbuđeni da smo još ovdje", rekao je McKennie.

Izbornik SAD-a Gregg Berhalter je za Pulišića imao samo riječi hvale.

"Pričali smo s njim i dobre je volje. To je ono što on radi, to je njegova posebna moć i čim vidi da ima priliku za gol on kreće u nekom ludilu. Uništava šesnaesterac i braničima je noćna mora kada ga moraju pratiti. Predivno je kada je ti je jedan od najboljih igrača ujedno i jedan od onih koji najviše rade. Ne mogu ga dovoljno nahvaliti", rekao je Berhalter.

image
ODD ANDERSEN Afp

O svemu se oglasio i kapetan Tyler Adams.

"Koliko je takvih golova zabio u karijeri? On je fantastičan. Način na koji tempira ulazak u šesnaesterac i dolazi do lopte... Napravit će sve kako bismo pobijedili. On nam je jako važan igrač. Molim se za njega i nadam se da će biti ok. Izdržat će. Znam da će napraviti sve da zaigra u idućoj utakmici."

Osim Pulišića, Amerikancima se ozlijedio i Josh Sargent koji je nespretno i nesretno doskočio na desnu nogu dok je izbjegavao prekršaj. Ipak, izgleda da njegova ozljeda nije teža.

image
FABRICE COFFRINI Afp


"Gvardiol je igrač za Real, Perez je zakasnio jer ga je već trebao kupiti". Tim je riječima Krunoslav Rendulić komentirao činjenicu da bi Chelsea već nakon SP-a mogao dovesti stopera iz Leipziga. Tko bi još od Vatrenih mogao imati ponude nakon Katara, je li među njima i Livaja te smije li njega Hajduk prodati saznajte u našem Mundocastu:

Linker
19. travanj 2024 22:35